Aktivitetsark

Her kan du laste ned våre aktivitetsark. For å se på de trenger du en PDF-leser.

Her finner du mange forskjellige aktivitetsark. 

Nesten alle aktivitetene kan gjøres uten at du trenger noe mer. Men for å kunne gjøre noen av aktivitetene trenger du kanskje å kjøpe noen ting du mangler. Om du er med i et lokallag kan dere søke om penger til de aktivitetene dere ønsker å gjennomføre. Om du ikke er med i et lokallag kan du starte et eget.

Vet du om flere morsomme aktiviteter?

 

Aksjoner Til toppen

 

Skriv for miljøet!

Synes du de voksne burde gjøre mer for å ta vare på miljøet og naturen? Si i fra til dem! En fin måte å si i fra på er å være miljøjournalist!

 

Butikksjekk

Mange butikker tilbyr miljøvennlige produkter, men for at butikkene skal bli enda bedre må vi hjelpe dem litt. Undersøk hvor flink din butikk er, og husk å spørre etter økologiske og miljøvennlige produkter de ikke har.

 

Gulrottest

Lag en blindtest for å finne ut om folk liker økologisk eller ikke-økologisk best. Økologisk er bra for naturen, sunnere for menneskene og jammen smaker det ikke godt også.

 

Gå til skolen

Å gå til skolen er både sunt, moro og miljøvennlig. Én gang i året arrangerer vi Gå til skolen-dagen. Men vi håper du går så ofte du kan.

 

Miljøjournalist

Skriv om det som engasjerer deg. Om det skrives mye om en sak, blir flere mennesker blir opptatt av den. Ved å skrive om saker, kan man sørge for at mange nok blir opptatt av det og politikerne blir nødt til å gjøre noe med det. 

 

Hjemmelagde julegaver

Jula er en koselig tid. Men mange mener også at det er for mye fokus på gaver. Her er forslag til gaver som helt sikkert vil glede og som samtidig er miljøvennlige.

 

 

Redd regnskogen

Regnskogfondet jobber for at alle skal forstå hvor viktig regnskogen er. For at Regnskogfondet skal kunne redde regnskogen, trenger de all hjelpen de kan få. Se hvordan alle kan hjelpe.

 

Si ifra på vegne av jordkloden

Hva slags ønskeliste tror du jordkloden hadde ønsket seg om den kunne tegne og skrive? Hjelp den å uttrykke seg og lag en ønskeliste for jordkloden.

 

Regnsjekken

Hjelp forskerne. En regnmåler gir nyttig informasjon om været. Sjekk hvor mye det regner hos deg, og hjelp forskerne så de kan skjønne mer av været vårt.

 

Vårrydding

Noen er så tankeløse at de kaster søppel i naturen. Om vinteren er mye skult av snøen, men når våren kommer dukker det opp mye søppel. Ta et tak i ditt nærområde, så naturen blir ren og pen igjen.

 

Forbruk Til toppen

Lag vindmølle av papir

Lag din egen vindmølle, det er egentlig ganske lett!

Byttering

Å lage en byttering er både sosialt, moro og veldig, veldig bra for miljøet. Ved å holde en byttering kan du bli kvitt ting du ikke trenger, og få nye ting helt gratis.

Skyll, brett, stapp

 

Lag ny jord

 

Sorter søpla

Om vi er flinke til å sortere avfallet vårt, kan det brukes på nytt. På den måten slipper vi å lage nye materialer hver gang.

 

Matfatet Til toppen

Kjøkkenhage

Om du har tilgang på en hage, er det ganske enkelt å dyrke sin egen mat. I tillegg til at den hjemmedyrkede og miljøvennlige maten ofte er den beste, er det også en morsom ting du kan gjøre sammen med familien eller venner. 

Bålbanan

Bålbanan er noe av det beste man kan grille, og en god grunn i seg selv, for å dra på tur i skogen. Oppskriften finner du her.

Bjørkesaft

Har du noen gang forsøkt å lage din egen saft? Naturen gir oss det meste vi trenger. Her kan du se hvordan du kan lage bjørkesaft.

Brenneslesuppe

Har du noen gang brent deg på brennesle? Det gjør ganske vondt. Men til gjengjeld kan man lage en utrolig god suppe av brennesle. Bare vær forsiktig når du plukker dem.

Løvetannsalat

Visste du at løvetann er spiselig? Her finner du det man må huske på for å lage en egen løvetannsalat.

Oransje gele / Rognebærgele

Rognebærgele er veldig godt til mye forskjellig mat, og relativt enkelt å lage. 

 

 

Pannekaker

Pannekaker er kanskje ikke det første man tenker på å grille, men pannekaker i den frie natur er veldig bra.

Pepperkaker

Gløgg og pepperkaker, kombinert med juletrehogst, er en fantastisk naturopplevelse.

Pinnebrød

Her finner du oppskriften på pinnebrød, en klassiker blant grillsnacks. Prøv deg fram med forskjellig krydder i deigen og legg ut på tur.

Pizza på bål

Om du ikke har prøvd å lage pizza på bål, er det jammen på tide. Her finner du oppskrift og framgangsmåte.

Trollepler

Epler er også utrolig godt å grille. Og bare fantasien setter grenser for alt det spennende man kan gjøre med dem. Her finner du noen forslag.

 

Ut i naturen Til toppen

Plant et tre

Plant et tre, og se det vokse og forandre seg fra måned til måned!

Ferskvann av saltvann

Det er fullt mulig å lage ferskvann av saltvann, selv om det kanskje ikke smaker like godt som det vannet vi har i springen.

Lag din egen solovn

Hvem trenger vel komfyr eller grill for å varme pølser? Ikke den raskeste måten å lage mat på, men hvis du har god tid og er tålmodig er dette et fint miljøeksperiment, som viser at vi kan få energi fra naturen uten å bruke elektrisitet fra stikkontakten.

Eventyrhule

Grav en snøhule som er stor nok til fire, fem mennesker. Ta med noen stearinlys, kle godt på dere og fortell spennende eventyr i hulen.

Lag fuglekasser

Alle trenger et sted å bo. Å lage en fuglekasse er morsomt, og samtidig får du muligheten til å følge med på hva slags fugler som flytter inn.

Lag en fuglerestaurant

Utenfor fuglekassen kan du lage en fuglerestaurant. Den kommer sikkert til å bli besøkt av mange forskjellige fugler. 

Finn ut hva haren har spist

Dette aktivitetsarket lærer deg hvordan du kan finne ut hva haren har spist ved hjelp av et morsomt og spennende eksperiment. 

 

Juletre

Det er alltid morsomt å lage ting selv. Å skaffe sitt eget juletre kan være en morsom og fin opplevelse, som varer hele julen.

 

Kongledyr

Gi liv til naturen. Lag dine egne dyr av kongler. Gled venner, kjente og familien med fine gaver fra naturen.

Naturdagbok

For å bedre kunne forstå hva som skjer i naturen, kan det være greit å lage en dagbok. I en naturdagbok kan du titte tilbake for å sammenligne med tidligere observasjoner du har gjort.

Oppnedbål

Her finner du flere forskjellige typer bål man kan lage når man er på tur i skogen. Men vær forsiktig med ild og alltid ha med deg en voksen.

Piggsvinhus

Hvis du lager et piggsvinhus er det stor sannsynlighet for at noen små, piggete venner flytter inn. Her finner du oppskriften.

Rognefløyte

Musikk er fint! Lag din egen fløyte fra naturen. Man kan bruke både rogn eller selje. 

Sommerfuglrestaurant

Selv små sommerfugler trenger mat. Her lærer du hvordan du kan lage en restaurant som kommer til å tiltrekke seg mange sommerfugler.

 

Sporjakt

Å samle på spor er gøy. Når du lærer deg hvilke dyr de forskjellige sporene tilhører, vil du kunne se hvilke dyr som bor i området rundt deg. Når du har funnet et nytt spor kan du føre det inn i naturdagboken din.

 

Kullstifter

Lag din egne kullstifter du kan tegne med. 

Ordlek

Finn alle de truede dyreartene blant bokstavene som ligger hulter til bulter.

 

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging