Miljøagentene

hjemme

Pannekaker av gamle bananer

Liker du ikke brune bananer? Istedenfor å kaste dem kan du bruke dem i pannekakerøra.

Publisert: 31. januar 2024

Skrevet av: Skoleagent Ingvild Swane

På en fjøl av tre ligger det en stabel med tykke, små bananpannekaker med en gul farge. Oppå stabelen ligger 4 skriver bananer. Ved siden av pannekakene står en krukke med honning.

Bananpannekaker er digg, og du kan ha masse godt tilbehør. Foto: Pexels

I Norge kaster vi altfor mye mat som kunne vært spist. Når rester ikke er fristende, finnes det mye man kan gjøre for å gjøre de om til lekre måltider. De bruneste bananene lager for eksempel de søteste og deiligste pannekakene!

Ingredienser:

  • 2 modne bananer (eller flere)
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker

Du trenger:

  • Bakebolle
  • Blender eller stavmikser
  • Stekepanne
  • Stekespade

Fremgangsmåte:

  1. Putt bananer, havregryn, melk, bakepulver, egg og vaniljesukker i en bakebolle.

  2. Miks sammen alle ingrediensene. Bruk blender eller stavmikser om du ønsker en jevnere røre.

  3. Sett stekepannen på middels sterk varme. Hell litt pannekakerøre i panna, pannekakene skal være ganske små. Når pannekakene begynner å bli faste kan du snu dem og steke den andre siden.

Nå har du nydelige pannekaker som passer godt til frokost eller lunsj. Pannekakene kan serveres sammen med frukt og bær, syltetøy, rømme eller hva du liker best.