Barnas Klimapanel fyller ett år!

Vi feirer ett år med Barnas Klimapanel! Her kan dere se bilder og lese mer om alt det imponerende panelet har fått til i løpet av sitt første leveår.


Foto: Edin Kadribegovic

Barnas Klimapanel ble stiftet 16. februar 2015. Det skjedde på historisk grunn i selveste Eidsvollsbygningen.

– Vi skal være et talerør for alle barn, og videreformidle deres klimakrav, innspill og tiltak til de som bestemmer. Målet er at det på sikt skal bli et internasjonalt klimapanel, uttalte Eliah i forbindelse med signeringen.

 Onsdag 25. februar 2015 overrakte Barnas Klimapanel sine første krav til norske politikere. Kravene var samlet inn fra barn i hele landet. 

–Vi på Stortinget vil lytte til hva fremtidens voksne mener er viktig for klimaet, sa Stortingspresident Olemic Thommesen.

Dette er barnas krav:
- Ta vare på jordkloden!
- Ta bedre vare på regnskogen!
- Det må bli enklere og billigere å reise miljøvennlig!
- Norske klimagassutslipp må gå ned!
- Det må bli mindre forurensning!
- Det må bli mindre oljeboring!

 

I oktober 2015 var det landsleir for Miljøagentene. Åtte miljøagenter ble demokratisk valgt inn i Barnas Klimapanel. I forkant av TV-Aksjonen 2015 fikk Eliah og Elida stille spørsmål om regnskogen på vegne av barn til statsminister Erna Solberg.
 Sara og Eliah møtte FNs klimasjef Christina Figueres på klimaseminar i Oslo i oktober 2015. Hun lovet å snakke med lederen for FNs klimapanel om Barnas Klimapanel.

 


Foto: Knut Bry

Under den verdensomspennende klimamarsjen i forkant av klimatoppmøtet i Paris holdt Victor en rørende appell og leverte barns klimakrav til utenriksminister Børge Brende.
 Barnas Klimapanel har samlet alle innspillene de har fått inn og skrevet en klimarapport på vegne av norske barn både på norsk og engelsk. Den kan lastes ned her. 

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft var den første som mottok rapporten. Eliah og Kristiane holdt en sterk appell, før de satte seg på klimatoget som skulle frakte Barnas Klimapanel til Paris. 
 


 

I Paris ble rapporten delt ut til blant annet den norske forhandlingsdelegasjonen, WWF og Natur og Ungdom.

 

 

Det største øyeblikket i Paris var å møte FNs klimapanel og overlevere rapporten på engelsk. Det var stor entusiasme å spore blant medlemmene av FNs klimapanel, og de ville gjerne få til et samarbeid for å danne et internasjonalt klimapanel bestående av barn.

 

Nesten ett år etter oppstarten var Barnas Klimapanel tilbake på Stortinget og fortalte om alt de har fått til på denne tiden og forhørte seg om hva stortingspresidenten har gjort med kravene de leverte for nesten ett år siden. De leverte også rapporten de har laget siden siste møte.
I kjølvannet av Paris ble Barnas Klimapanel invitert av FNs klimapanel på et seminar i Oslo. Barna ga råd om hvordan man kommuniserer med barn og fikk mye tid til å diskutere fremtiden til panelet.

 

Det var tydelig at forskerne var svært imponerte over barna og de viste stor interesse for å forslaget om å lage barnepaneler i flere land.

Kommentarer

Agent EmmyNiko

Agent EmmyNiko
WOW!!!!!! Det er jo døds kult

16:38 31.08.2016

Agent Rasmus

Agent Rasmus
Tabbe! Nå er det fikset, Sara :)

15:54 16.02.2016

Agent Sara kul hatt

Agent Sara kul hatt
WOW!!! Tiden går så fort! Forresten, jeg heter Sara uten h.

15:33 16.02.2016

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging