Første dag i Paris

Barnas Klimapanel har hatt et travelt program den første dagen i Paris - her kan du lese om dagen og se bilder.

Barnas Klimapanel har hatt første dag i Paris, en dag fylt av flere spennende ting.


Dagen startet med forberedelser på hotellrommet. Her ser vi Barnas Klimapanel oppdatere seg på hvordan forhandlingene ligger an lørdag morgen.

Så gikk turen ut til det stedet hvor selve klimaforhandlingene foregår. Der var det møte med Natur og Ungdom for å høre dems tanker rundt forhandlingene. De kunne blant annet fortelle oss at Norge dagen før fikk en pris kalt "fossil of the day" - en pris stemt fram av flere hundre organisasjoner som er tilstede på klimatoppmøtet. Norge fikk prisen fordi mange mener Norge har "blokkert" forhandlingene.


Eliah fra Barnas Klimapanel og Arnstein Vestre, leder i Natur og Ungdom. Her med rapporten som Barnas Klimapanel har skrevet.

- Nå skammer jeg meg. Jeg skammer meg over Norge som klarte å få en negativ pris som "fossil of the day". Vi burde heller hjelpe mye mer til med å få laget en bra klimaavtale! sier Kristiane (11) fra Barnas Klimapanel, etter hun hører ryktene om at Norge har fått "fossil-prisen".

Deretter gikk turen til området hvor "Folkets Klimatoppmøtet" arrangeres. Her var det mye spennende å se på og være med på! Miljøagentene i Vågan har laget kjempefine silkebånd med barns innspill og underskrifter som er med i bagasjen til Barnas Klimapanel til Paris. Lørdag ettermiddag fant vi noen som hadde laget nesten like silkebånd, det var gøy å se at flere tenker samme tanker!


Barnas Klimapanel med silkebåndene fra Lofoten. Nesten maken til silkebåndene på installasjonen bak.

Så var tiden inne for nok et møte. Barnas Klimapanel hadde fått gleden av å åpne et møte som handlet om en oppdatering fra klimaforhandlingene. De startet hele møtet med å overrekke norske barns klimakrav og rapporten som Barnas Klimapanel har skrevet til en representant fra den norske forhandlingsdelegasjonen. Altså noen som er med på forhandlingene på vegne av Norge.


Victor, Kaja og Elida er i gang med å informere om rapporten og barns klimakrav.

- Now is the time to take climate action! sa Kaja (13) til et fullstappet møterom med engasjert publikum.

Kommentarer

Agent Sara kul hatt

Agent Sara kul hatt
Bra folkens! Stolt av dere :-)

09:52 06.12.2015

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging