Du er her:

Hva er energi?

Uten energi ville alt stått stille, det er energien som får ting til å skje. Du kan ikke bevege deg uten den energien maten gir deg, bilen kan ikke starte uten at den får drivstoffet sitt, datamaskinen fungerer ikke uten strøm.

Tenk etter hvor mange ting du har som trenger strøm. Det tar litt tid å telle, ikke sant? Hverdagen vår er helt full av ting som må ha strøm for å fungere. Strøm er energi som må komme fra et sted, og det er her problemene starter.

Kommentarer

 • Det er ingen kommentarer
Hvis du logger på med ditt hemmelige agentnavn, kan du kommentere dette!
 • Hvordan skaffer vi energien vi trenger?

  Energien kan komme fra mange forskjellige steder. Vi kan brenne olje, gass eller kull, vi kan sende vann gjennom vannkraftverk, vi kan fange vinden med en vindmølle, eller vi kan samle opp solstråler med et solcellepanel. Forskjellen på disse energikildene er om de er fornybare eller ikke.

 • Hva med CO2 og klima?

  Det er en ting til med denne energien. Problemet er ikke bare det at vi bruker opp all oljen og gassen, det er også det at vi slipper ut CO2. Når vi brenner olje og gass, og det må vi for å skape energi, frigjøres det karbon (C). Og når karbonet møter oksygenet som er i lufta, dannes det karbondioksid, bedre kjent som C02.

 • Er det så farlig om det blir varmere, da?

  Ja, det er faktisk det. Livet på jorda i dag er tilpasset den temperaturen vi har. Hvis det bare blir noen få grader varmere, så får både mennesker og dyr store problemer. Allerede i dag merker vi at været blir mer ekstremt med flommer, ras, stormer og tørke. Det er akkurat som om naturen er blitt mye mer stressa.

 • Vi må spare energi

  Hvis vi bruker mindre energi, trenger vi ikke å lage så mye av det. Her får du våre sparetips.

Lokallagsnytt

 • Familiedag i snøkledde Pasvikdalen

  Miljøagentene fra lokallaget Kirkenes arrangerte søndag en familie dag på Birk Husky i Pasvikdalen.

 • 10.01.2015, Skullerudstua:

  Velkommen til klimaskirenn!

  Lørdag 10. januar inviterer Miljøagentene sammen med Naturvernforbundet og Norsk Klimanettverk hele familien til klimaskirenn på Skullerudstua i forbindelse med Klimafestivalen §112.

MILJØAGENTENE  Mariboesgate 8, 0183 Oslo  Telefon: 96 90 18 20    Org.nr. 971 276 533  E-post: post(a)miljoagentene.no