Barnas Klimapanel på Stortinget

Barnas Klimapanel har vært på møte med Energi- og miljøkomitèen på Stortinget, for å gi beskjed om hvor viktig det er å lytte til barnas meninger.

Stortingspolitikerne Ola Elvestuen (Venstre), Rigmor Andersen Eide (KrF), Åsmund Aukrust (AP), Anna Ljunggren (AP), Heikki Holmås (SV) og Rasmus Hansson (MDG) hadde møtt opp for å høre hva Barnas Klimapanel hadde å si. Under klimatoppmøtet i Marrakech i 2016, fikk politikerne en rapport som Barnas Klimapanel har laget. I rapporten er det en oppsummering av hva flere tusen barn mener om klima og miljø. Barnas Klimapanel var nå spente på om Stortingspolitikerne hadde lest rapporten, og tatt den med seg i det videre arbeidet.

KrFs Rigmor Andersen Eide kunne fortelle at hun har brukt rapporten i innlegg i Stortinget, og synes rapporten var veldig bra.

- Vi må lytte mer til barna og gjøre det som tar hensyn til barna, selv om det gir økonomiske konsekvenser, sa Heikki Holmås fra SV. Han utfordret også Miljøagentene på å gjøre noe for å la det bli enklere og levere inn brukte spraybokser til resirkulering.

Leder i Stortingets energi- og miljøkomitè Ola Elvestuen fra Venstre kom med tips til Barnas Klimapanel og hvilke politiske argumenter de bør bruke i debatter mot politikere.

- Det som er så fint med Miljøagentene og det arbeidet dere i Barnas Klimapanel gjør, er at ingen saker er for store og ingen saker er for små, sa Arbeiderpartiets representanter. - Vi som arbeider med klimapolitikk glemmer ofte hvorfor vi egentlig jobber med disse sakene. Da er det fint at dere minner oss på disse tingene.

Videre ble mange saker diskutert, og Barnas Klimapanel fikk sagt hvilke saker som er viktige for dem. Blant noen av sakene de diskuterte er miljøarbeid i skolen, transport, resirkulering, rovdyr, palmeolje og mye mer.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging