Beintøffe elever har gått til månen - og nesten tilbake!

35 000 skoleelever fra hele landet har i løpet av september konkurrert i «Beintøft», hvor målet har vært å reise miljøvennlig til skolen. Nå er vinnerne endelig kåret!

Gjennom å engasjere barneskoleelever i å gå, sykle og reise kollektivt til skolen ønsker Miljøagentene å bidra til å kutte CO2-utslippskapt av biltrafikk og sørge for at vi får mindre lokal luftforurensing der vi bor. Det oppstår færre trafikkfarlige situasjoner når færre kjører barna sine til skolen, og barna blir i bedre form og er mer opplagt til å ta til seg kunnskap gjennom hele skoledagen.

– Over 36.000 barn, 10 000 fler enn i 2016, har deltatt i årets «Beintøft». Det er helt fantastisk! Vi vet at mange barn har et stort engasjement for å ta vare på miljøet og naturen vår, og håper enda flere reflekterer over hvordan vi kan bidra til det i løpet av Beintøft, forteller Hanna Hågensen Aasen, kommunikasjonsrådgiver i Miljøagentene.

– Når vi blir kjørt til skolen forurenser vi naturen. Det er vi barna som har rett til å si ifra til de voksne om at vi ikke vil bli kjørt. Nå er det over 30 000 barn som skal si ifra, sa Miljøagent Lukas Kristiansen i sin engasjerende appell under åpningen av Beintøft den 4. september.

Til månen og tilbake
I løpet av fire uker har elevene gått over 700 00 kilometer. Det tilsvarer en distanse som fra jorda og til månen - og nesten tilbake.

– Det kan virke enkelt å svippe barna innom skole med bilen, og du tanker kanskje ikke videre over det. Beintføt synliggjøret større perspektiv: Når tusenvis av foreldre setter igjen bilden hjemme, viser det at alle kan være med på å spare miljøet for mye belastning. Neærmere bestet over 95 tonn CO2, bemeker Aasen.

Premier til lokalmiljøet
Den aller beste «Beintøft»-klassen, 7A på Grindhaug skole, har vunnet 30.000 kroner, som skal komme hele klassen til gode og bidra til videre miljøvennlig aktivitet. Klassen fikk hemmelig besøk fra ordføreren og Miljøagentene onsdag, som overrakk sjekken på 30 000 kr.
– Vi ble veldig overrasket. Vi trodde bare vi skulle ta bilder, forteller Malin i 7A, til Haugaland TV, som var til stede under seansen.

I tillegg får de beste 1. til 7. klassene nasjonalt en premie til en verdi av 10.000 kroner. Fylkesvinnere og vinnere av ukesoppdrag premieres med 5000 kr.

– Pengene kan for eksempel brukes på sykkelstativer, parsellkasser til dyrking, sparkesykler til eller nytt fotballmål i skolegården, sier Aasen.

Ukesoppdrag
Elevene har vært gjennom fire ukesoppdrag med hvert sitt tema: Natur og lokalmiljø, sykkel, klima og verden og lufta vår.
– For å oppnå full poengsum i konkurransen har vi satt som krav at klassene har engasjert seg i ukesoppdragene.  Vi har fått fantastisk respons med kreative, morsomme og interessante bidrag i form av tegninger og bilder som forklarer miljøproblemer, men som først og fremt viser fram barns ideer om hvordan vi kan løse dem, avslutter Aasen.

 

HER KAN DU SE ÅRETS BEINTØFT-VINNERE

HER KAN DU SOM HVORDAN DET GIKK NÅR MILJØAGENTENE DRO PÅ OVERRASKELSESBESØK TIL VINNERKLASSEN

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging