Miljøagentene på Veitvet tildelt pris for sitt lokalengasjement!

Bjerkeprisen er en pris til aktive ildsjeler i Bydel Bjerke i Oslo. Selv om lokallaget bare har eksistert i litt over 2 år, var det full enighet i juryen om at Miljøagentene fortjener prisen, for alt det fantastiske de har fått til for lokalmiljøet på Veitvet.

– Vi ble veldig overrasket og veldig glade for å få prisen, sier voksenkontakt Ragnhild Bull-Njaa Larsen. Denne prisen er for alle i Miljøagentene på Veitvet som bidrar til miljøengasjement, naturglede, fellesskap og godt nabolag for barn- og unge på Veitvet.

Juryens begrunnelse for prisen er at Miljøagentene på Veitvet er synlige og gjør en flott jobb med å bevisstgjøre store og små når det gjelder natur og miljøspørsmål. Barna har eget styre og handlingsplan, og organisasjonen lar barn delta i selvstyrte aktiviteter for miljø og mot forurensning i sitt nærmiljø. Dette har de fått til med god hjelp av voksne ildsjeler, Marthe Høyer, Ragnhild Bull-Njaa Larsen og Camilla Frøland Sramek, som mottar prisen sammen med barna.

Ragnhild tror at lokallaget, til tross for kort levetid, har vært såpass synlige i lokalmiljøet, at det har gitt en ekstra positiv effekt utover selve enkeltaktivitetene. Hun er også meget fornøyd med at bydelen nå ønsker mer politisk dialog med Miljøagentene når det gjelder lokale miljøaktiviteter og bestemmelser.

– Prisen er verdt mer enn bare det som blir gitt i kroner og øre. Bydelen var tydelige på at de setter pris på at miljøagentene har fokus på barns stemme. Og de vil gjerne samarbeide og høre mer på hva miljøagentene er interessert i når det gjelder miljøet, sier Ragnhild.

Om Bjerkeprisen:

  • Prisen skal gå til personer, grupper eller en forening som har utmerket seg i kultur- og organisasjonslivet i Bydel Bjerke. Prisen er satt til 15 000 kroner og deles ut på Sommer på Årvoll Gård.
  • Kultur- og oppvekstkomiteen er jury og står for utdeling av prisen.
  • Bjerkeprisen er en honnør til aktive ildsjeler i lokalmiljøet og har vært delt ut siden 1993.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging