Pantepenger til Haiti

Miljøagentene har bestemt at pengene fra årets panteaksjon skal gå til Redd Barna og deres skoleprosjekt på Haiti.

I mai ble alle lokallag og andre miljøagenter utfordret til å være med på panteaksjonen 2016, som varer frem til 21. juni. Vi har nå funnet et veldig fint prosjekt å bruke pengene på!

Viktig prosjekt

Ved nasjonalparken Park Macaya på Haiti bor det mange barn. Mange av barna går ikke på skole og av de som går på skolen er det flere som ikke lærer å lese og skrive godt. Parken er viktig for menneskene som bor der, for de bruker den til å leve av. 

Gjennom historien har det blitt hugget mange trær på Haiti, og det gjør livet litt vanskeligere for menneskene som bor der. Haiti er nemlig veldig utsatt for naturkatastrofer og klimaendringer, og uten trær klarer ikke jorda å holde på vannet som kommer når det regner kraftig og faren for både flom og jordras øker. For familiene som bor i og rundt skogen er det viktig at barna får gå på skolen, for da kan de få mulighet til et liv der de ikke trenger å være avhengige av å hogge i skogen for å overleve.

Redd Barna jobber på 27 skoler i og rundt Park Macaya for at barn skal få gå på skolen. På skolen skal barna lære om klimaforandringer, og Redd Barna støtter skolene så de vet hva de skal gjøre dersom det kommer en naturkatastrofe slik at barna er trygge.

I tillegg skal alle skolene lage miljøklubber for barn, slik som Miljøagentene, for barna har mange viktige tanker og gode ideer om hvordan parken kan brukes og beskyttes!

Bli brevvenn med barn i andre land!

Det er mange barn i verden som trenger vår hjelp og omtanke. Har du lyst til å bli kjent med andre barn på Haiti? Har du lyst til å sende en tegning eller skrive noen ord? Kanskje du har noen forslag til hvordan Miljøagentene kan støtte barna ved nasjonalparken Park Macaya på andre måter? Send en e-post til Hege@miljoagentene.no


En av de minste klassene på Rendel Skole. Redd Barnas ansatte prater med barna om været og risikoer. Barna er entusiastiske og kan fortelle om hvilket vær de liker og hva de ikke liker. Haiti har opplevd tørke lenge, og familiene ga sterkt utrykk for en vanskelig situasjon med dårlig matsikkerhet der de måtte sende barna på skolen uten frokost.


Brenning av tømmer for å lage kull – dette er en av måtene den fattige befolkningen kan få penger på da de kan selge kull som blir brukt til matlaging på Haiti. 


Rendel skole – landsbyen Rendel  ligger nær grensen til Parc Macaya og er utsatt for flom. Stadig mer avskoging bidrar til mer flom, som er en stor fare for befolkningen.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging