Rødpandaen

Ikke alle pandaer er svarte og hvite!

Rødpandaen lever for det meste av planter. Bambus er favorittmaten!
FOTO:U.S. Fish and Wildlife Service Headquarters, Wikimedia Commons

 

Vi tror at ordet panda betyr “bambusspiser”, og at det er derfor den røde pandaen har fått navnet sitt. I likhet med kjempe-pandaen elsker den nemlig bambus! Men den svarte og hvite kjempepandaen og den røde pandaen er ikke i familie. De er også veldig ulike av utseende. Mens kjempepandaen ser ut som en stor, svart og hvit bamse, minner den røde pandaen mer om en vaskebjørn og blir bare litt større enn en vanlig huskatt. Den blir også kalt “kattebjørn” og har som katten værhår på snuten! 

Rødpandaen holder for det meste til i Himalaya. Den er skikkelig flink til å klatre. Ofte ligger den krøllet sammen på en grein i et tre, med den lange, buskete halen under hodet.

I likhet med kjempepandaen er den røde pandaen truet. På grunn av avskoging mister den leveområdene sine. Menneskene hogger ned skogene for å skaffe tømmer, brensel og områder for jordbruk. Den blir også jaktet på av mennesker på grunn av pelsen sin. Heldigvis er det flere organisasjoner som jobber for å ta vare på rødpandaen. Disse organisasjonene jobber blant annet med å fortelle menneskene som bor i områder med rødpandaer, om hvor viktige pandaene er for naturen de lever i. Vi får håpe at dette engasjerer flere i å ta vare på rødpandaen!

KILDE: wwf.no, worldwildlife.org, wwfnepal.org

Rødpandaen ligger gjerne sammenkrøllet på en grein med halen under hodet.

FOTO: Wikimedia Commons

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging