Barnas Klimapanel oppfordrer alle til å delta på Earth Hour

Lørdag 19. mars er det Earth hour fra kl. 20:30-21:30. Miljøagentene håper at så mange som mulig deltar på aksjonen. Medlemmene i Barnas Klimapanel har skrevet sine egne meninger om hvorfor Earth Hour er viktig.

Eliah:
- Det er viktig, fordi selv om man ikke sparer noe særlig strøm så er det viktig fordi du er med på å vise at du bryr deg og det er viktig at man viser at man bryr seg for da vil flere folk bli inspirert av hvor mange som bryr seg.

Kaja: 
- Earth hour er en veldig fin og tydelig aksjon som blir utført over hele verden. Denne aksjonen er laget for å vise hvor mange som bryr seg om klima og hjelpe til å øke bevisstheten rund klimaendringene. Denne aksjonen koster ikke mye å gjennomføre, bare slå av det elektriske lyset i en time. Fra 20.30-21.30 nå på lørdag. Earth hour er blitt en veldig stor, internasjonal aksjon opp gjennom de siste årene. Det er antageligvis den største internasjonale klimaaksjonen som blir utført verden over og du kan være en del av den. Bare skru av lyset i en time og finn på noe annet hyggelig å gjøre, lag skikkelig god stemning denne timen og kos deg!

Sara:
- Earth Hour er en kampanje hvor hele verden slukker lyset i én time. Det er viktig at så mange som mulig er med, selv om vi ikke redder jorda med det. Hvorfor er det viktig da, hvis det ikke blir noen forskjell? Jo, fordi når man slukker alle lamper og elektriske saker, sparer man strøm, og hvis hele verden er med og skjønner hvorfor de gjør det, lærer folk av det. Da blir verden mer våken på at det er viktig å spare strøm. Mye elektrisk energi i dag får vi fra å brenne fossile brensler. Det er verken bra for klima eller miljøet ellers på jordkloden vår. Hvis vi mennesker bruker mindre strøm sparer vi på jorda og hvis vi kutter fossile brensler helt ut, som er det verden faktisk bør gjøre, og bruker fornybar energi i stedet, trenger vi også å bygge mindre vindmøller på steder hvor fugler kan bli skadet og vannkraftverk som ikke ser fine ut. Selvfølgelig trenger verden å utnytte kraften i både vind og vann hvis vi kutter ut fossile brensler, men dette er også et poeng for å ta vare på den flotte naturen på jorda. Alt dette ser kanskje ut til å ha lite sammenheng med Earth Hour, men om du leser teksten igjen, vil du kanskje forstå det. Det at hele verden blir mer bevisst på hva det vil si å skru av lyset og spare strøm, hjelper faktisk utrolig mye. Så husk: lørdag 19. mars kl. 20:30 – 21:30, skru av lyset!

Victor:
- Det viktig å ha en dag hvor vi markerer miljøet. Det er fint at vi kan ha en dag hvor vi kan vise at vi engasjere oss i miljøet. Støtt miljøet, slå av lyset 20:30 på lørdag!

Wilhelm:
- På lørdag 19 mars er det Earth hour. På Earth hour er meningen å slå av lyset i en time for å spare strøm. Over hele verden markeres Earth hour. Alle slukker lyset på store bygninger og hus. WWF er organisasjonen som startet markeringen. Hvis du er med på Earth hour symboliserer du at du er imot klimaendringer.

Jarl Erik: 
- Nå på lørdag er det Earth hour og det er viktig at alle skrur av lyset i 1 time og viser at de bryr seg om miljøet, Earth hour er en internasjonal markering som viser at folk må huske å ikke bruke så mye strøm. Earth hour er en markering som har vært her i noen år og vi i barnas klimapanel syntes at det er viktig at alle husker å skru av lyset!
 

Alle foto: Melisa Fajkovic

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging