Verdens dyr: Lemur

De fleste lemurer er sky og vanskelige å få øye på. Men de kan også være noen nysgjerrige luringer, som liker å nappe damene i skjørtekanten og stjele bananer fra turister!

Ordet lemur betyr «Nattens ånd». Vi tror at lemurene har fått navnet sitt fordi at de er så aktive om natten og har store øyne som reflekterer lys.

Lemurer finnes naturlig kun på Madagaskar. De lever i grupper, og er avhengige av skogen. De fleste lemurer tilbringer mesteparten av tiden sin i trærne.
Banan er favorittmaten til lemuren. Ellers spiser den annen frukt og blader. Noen lemurer spiser også litt insekter og edderkopper.

Lemuren er i slekt med apen. Den har myk pels og store øyne. Det finnes mange forskjellige lemurarter og de har ulike størrelser. Den bittelille muselemuren veier bare 28 gram, mens indrilemuren blir 10 kilo tung!
Lemurene kan lage mange rare lyder. Det kan være små grynt, pipelyder, eller skjærende, høye rop. Lydene er forskjellige fra art til art.

I dag lever det rundt 50 lemurarter på Madagaskar, og alle regnes som utrydningstruede. Flere arter har allerede blitt utryddet, mye på grunn av skoghogst og jakt.

 


FOTO: Eric Kilby / Flick

 

 

KILDE: wwf.no / BAKGRUNNSFOTO: Mathias Appel / Flickr

 

Kommentarer

Agent Inga-Pinga

Agent Inga-Pinga
såååååå søte

13:14 30.09.2017

Agent Espanol

Agent Espanol
Lemurer er veldig søte☘️

08:32 14.05.2017

Agent Hestejenta 26

Agent Hestejenta 26
Enig

12:25 27.12.2016

Agent josoa_mc_miljøbevisst

Agent josoa_mc_miljøbevisst
trist at det er så få igjen

21:00 22.12.2016

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging