Holdt tale på Natur og Ungdom sitt landsmøte

Lotti (snart 10 år) fra Fredrikstad holdt årets hilsningstale fra Miljøagentene til Natur og Ungdom sitt landsmøte. Alle ungdommene i salen reiste seg for henne! Du kan se video og tekst fra talen her.

Hei!

Takk for at jeg få lov til å stå foran alle dere i Natur og Ungdom og ønske dere et godt landsmøte her!

Jeg heter Lotti og blir 10 om ca. 3 uker. Jeg kommer fra Ungarn og før jeg flyttet til Fredrikstad i Norge visste jeg allerede noe om natur og miljø. Men nå som jeg til og med er blitt Miljøagent vet jeg mye mer enn før. Også er det fremdeles mange unge jenter og gutter som ikke vet nok om hvor viktig det er å ha en ren miljø og å kjempe mot klimaendringer og å ha mange fine planter og dyr. Og så kan de få høre, og de må få høre om alt disse fra dere - og selvsagt fra oss Miljøagenter!

Det er veldig gøy for meg å være med på forskjellige aktiviteter. Mens vi holder på med de aktivitetene lærer vi masse ting som vi får bruke når vi blir større og begynner i Natur og Ungdom.

Første gang dere ble synlige og viktige for meg var på den første store Klima-Skolestreiken foran Rådhuset i Fredrikstad på en fredag. Jeg så så mange ungdommer der, som viste seg fram og sto der med plakatene sine og alt. Det var engasjerende å se at det også var ungdommer som streika. Da visste jeg ikke om Natur og Ungdom ennå.  

Når jeg kom hjem etter streiken viste faren min et kart på nettet der man kunne se hvor mange som streika og hvor de gjore det. Da jeg så kartet var det veldig veldig mange punkter med streikere på den. Jeg syns det var så kult. Det gir oss mindre barna supre forbilder.

Det jeg også synes er litt gøy, er at Natur og Ungdom på en måte er storebroren til oss i Miljøagentene, men Miljøagentene er faktisk større. I 2019 ble vi over 10.000 miljøagenter! Jeg håper vi kan fortsette å vokse, og at dere også gjør det.

Men Klimastreiken berørte mange i verden. Det at så mange organisasjoner og personer holder sammen gir håp til alle av oss på Kloden. Det er viktig at vi kan jobbe sammen. Jeg tror men håper også at sammen klarer vi dette! 

Det er så fantastisk av dere at dere har tid og energi til å gjøre hva dere gjør her. Takk for det, lykke til og keep on doing it!!

Takk for meg! 

Lotti Rohonyi ved Haugetun folkehøgskole, 06.01.2020.

På nettsidene til Natur og Ungdom kan du lese mer om organisasjonen, landsmøtet deres og lese lederen Gaute Eiterjords siste tale til landsmøtet før han var ferdig som leder.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging