Miljøagentene dro til Drøbak Akvarium!

Miljøagenter fra Ås, Kolbotn, Oslo-Sør, Løkka og Nesodden var invitert av Marinreperatørene til en opplevelsesrik dag på Drøbak Akvarium! Hele 50 agenter troppet opp ved akvariet og fikk en super omvisning av sjefen, Klaus, som passer på både store og små fisker og lærte oss om livet i havet.

Marinbiolog Henning Røed fortalte oss om haiene som lever i Oslofjorden, som Håkjerringa, som kan bli opptil 7 meter lang og det lengstlevende dyret som finnes! Håkjerringa blir først kjønnsmoden ved 80 års alder og kan godt leve i 500 år. Tenk på det! Håkjerringer som lever nå kan ha levd siden Colombus oppdaget Amerika!

Marinreperatør Lars Dalen tok agentene med til en nærliggende strand hvor han fortalte om marin forsøpling og hva de forskjellige plastdelene som fantes på stranden var for noe. Han lærte oss også viktigheten av å dokumentere hva man finner når man rydder søppel slik at det kan rapporteres inn og fotograferes. På den måten kan produsentene av de forskjellige forsøplede plastproduktene konfronteres ved at produktene deres havner i søpla, og at de på den måten kanskje kan produsere nedbrytbare produkter istedenfor.

Besøket på Drøbak Akvarium var super motiverende for både store og små, og vi gleder oss til å fortsette vårt arbeid med strandrydding og ivareta havet vårt. Som vi lærte av Lars; planeten vår består av 71 % vann, og burde derfor ikke heter "jorda" men "havet".

Tusen takk til Marinreperatørene som ga Miljøagentene denne hav-boosten! 


 

Tekst og Bilde: Natascha Siegert

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging