Miljøagentene i Nordre Follo på besøk i Drøbak akvarium

Søndag 7. juni 2020 var miljøagentene i Nordre Follo på besøk i Drøbak akvarium. Lokallaget ble offisielt endret fra miljøagentene på Kolbotn til miljøagentene i Nordre Follo på årsmøtet 29. februar, med over tredve miljøagenter til stede. På besøket i Drøbak måtte vi begrense hvor mange som kunne være med, så litt over 20 miljøagenter var med på dette arrangementet. Marinbiolog og forfatter Henning Røed guidet oss rundt, fortalte om fiskene i akvariet, som steinbiten Hugo som er 20 år gammel, flyndre, blekksprut og andre sjødyr. Vi fikk høre om breiflabb, hvordan blekkspruten forsvarer seg med å lage blekk som kopi av seg selv og som er selvlysende, om det spesielle samspillet mellom brennmanet og fiskeyngel av torsk, hvitting og hestemakrell.

   

Vi fikk se hva som var kommet inn i teinene i fjorden, og der fikk barna prøve å holde krabber og sjøstjerner. De som ville kunne også kjenne på en blekksprut som skulle brukes til fiskemat. Det var egen foringsrunde for miljøagentene, det var gøy å se når fiskene hoppet etter maten.

    

Vi var på en strand der mye plast driver inn på land, som q-tips, «havfruetårer»(plastpellets), masse tau og plasttråder fra trålere. Det var ivrige miljøagenter som fant mye rart på stranda, og maneter i sjøen, og til slutt studerte vi resten av sjødyrene i akvariet. Det var en interessant og lærerik dag. 

Har du funnet plastpellets? Bli med å samle de opp og registrere  de her:  https://www.oslofjorden.org/plastpellets/

  

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging