Miljøagentene rocka pøbelgranaksjon!

Miljøagentene på Nesodden har avholdt sin aller første pøbelgranaksjon!

En pøbelgran kan være en sitkagran, lutzgran, edelgran eller vrifuru. De høres kanskje snille og greie ut, men slippes de løs i norsk natur kan de oppføre seg skikkelig pøblete. Derfor arrangerte Miljøagentene på Nesodden pøbelgranaksjon for å gi små og store anledning til å bidra med å stanse tapet av naturmangfold ved å dra opp en pøbelgran eller flere. 

14 små og store trappet opp en torsdag ettermiddag i oktober på Varden på Nesodden. Vi hadde fått tillatelse av kommunen, som var grunneier, til å rydde på et område hvor kommunen selv tidligere hadde hogget ned pøbelgran. Utstyrt med hagesakser og grensaker jobbet agenter i alder 4-13  år aktivt med å felle det vi fant av pøbelgran. 

Vi kunne holdt på i mange dager, men etterhvert kom kvelden og da samlet vi oss rundt bålet til en velfortjent pause, grillet pinnebrød og marshmallows og snakket om dagens aksjon. Vi hadde med hefter fra Naturvernforbundet der vi leste og lærte om pøbelgranen; hvordan den ser ut, hvorfor vi ikke vil ha den i vår skog og hvordan vi kan felle den riktig. 

Vi har kjempelyst til å komme tilbake til neste år og se om det har kommet om noen nye små som må beskjæres. Vi fortsetter dialogen med kommunen og syntes det var kjempegøy, koselig men ikke minst lærerikt å holde en pøbelgranaksjon!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging