Aktiviteter: Aksjoner

Her finner du aktivitetsark med eksempler på forskjellige aksjoner du kan gjøre for miljøet og klima. For eksempel kan du skrive en appell, dele ut boller på bussen eller gå til skolen.
 

Skriv en appell

Det er mange som ønsker å gjøre det lille ekstra for klimaet. Å holde en appell er en av mange ting man kan gjøre for å få politikere og andre til å ta miljørettede valg.

 
 

Fotball av plastposer

Hvis du først kjøper plastposer, bør du bruke dem flere ganger. Når de er utslitte, kan du bruke dem til å lage en fotball!

 
 

Gå til skolen

Klimaet på jorda er i endring. Bilkjøring bidrar til klimagassutslippene. Ved å gå
til skolen kan dere gjøre noe bra for klimaet vårt.

 
 

Rydd en strand

Hver dag havner store mengder søppel i havet og på strendene våre. Last også ned Miljøagentenes ryddeveileder HER.

 
 

Tomgangsaksjon

Tomgangskjøring er forbudt og helt unødvendig. Det skaper lokal luftforurensning
og bidrar til CO2-utslipp.

 
 

Aksjon mot oljeboring

Her får du tips til hvordan du kan lage din egen aksjon mot oljeboring.

 
 

Skriv ønskeliste for jorden

Hva slags ønskeliste tror du jordkloden hadde ønsket seg om den kunne tegne og skrive? Hjelp den å uttrykke seg og lag en ønskeliste for jordkloden.

 
 

Gå miljøjulebukk

I jula produseres det mye avfall, og mange kjøper gaver som ikke er så miljøvennlige. For å fortelle naboene dine om hva de kan gjøre for å gjøre jula mer miljøvennlig.

 
 

Boller på bussen!

Arranger en aksjon der dere deler ut boller eller noe annet hyggelig til alle som reiser kollektivt for å ta være på miljøet!

 

Skriv for miljøet!

Synes du de voksne burde gjøre mer for å ta vare på miljøet og naturen? Si i fra til dem! En fin måte å si i fra på er å være miljøjournalist!

 

Butikksjekk

Mange butikker tilbyr miljøvennlige produkter, men for at butikkene skal bli enda bedre må vi hjelpe dem litt. Undersøk hvor flink din butikk er, og husk å spørre etter økologiske og miljøvennlige produkter de ikke har.

 

Gulrottest

Lag en blindtest for å finne ut om folk liker økologisk eller ikke-økologisk best. Økologisk er bra for naturen, sunnere for menneskene og jammen smaker det ikke godt også.

 

Hjemmelagde julegaver

Jula er en koselig tid. Men mange mener også at det er for mye fokus på gaver. Her er forslag til gaver som helt sikkert vil glede og som samtidig er miljøvennlige.

 

Regnsjekken

Hjelp forskerne. En regnmåler gir nyttig informasjon om været. Sjekk hvor mye det regner hos deg, og hjelp forskerne så de kan skjønne mer av været vårt.

 

Vårrydding

Noen er så tankeløse at de kaster søppel i naturen. Om vinteren er mye skult av snøen, men når våren kommer dukker det opp mye søppel. Ta et tak i ditt nærområde, så naturen blir ren og pen igjen.

Kommentarer

Agent solskinn

Agent solskinn
Hvilken er best?

21:06 01.07.2019

Agent solskinn

Agent solskinn
Hvilken er best?

21:06 01.07.2019

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging