Sammen skal vi redde regnskogen!

Den 18.oktober inviteres alle som bor i Norge til en kjempedugnad for å redde regnskogen. Bli med på TV-aksjonen!

Tenk deg at en dag kom det noen som ville ødelegge huset ditt, hugge ned alle trærne i bakgården og brenne ned matbutikken. Ikke så veldig sannsynlig. Men for indianerne og andre som bor i regnskogen er det veldig dramatisk når skogen ødelegges. Den er nemlig både hjem, supermarked, apotek, lekeplass og skole.

I den siste utgaven av Miljøagentrapporten kan du lese om Apa Serli og familien hans på øya Sulawesi i Indonesia som føler seg rike fordi de bor i regnskogen. Uten skogen er de fattige. Da har de ingen steder å jakte, sanke frukt og nøtter, finne medisinplanter og byggematerialer til hus og skoler.

TV-aksjonen i år skal hjelpe mennesker som bor i regnskogen til å forsvare skogen og hjemmet sitt. Regnskogen er også viktig for klimaet på jorda og over halvparten av alle landjordas dyr og planter lever der. Det er viktig å få myndighetene i regnskoglandene til å forstå hvor viktig skogen er for dem som bor der – og for framtiden til alle på jorda. Derfor jobber man for å merke av disse skogområdene på kartet, slik at det ikke blir lov for selskaper å hugge trærne, lage palmeoljeplantasjer eller bore etter olje.  

Det er mange gode grunner til å redde regnskogen. Kanskje kan ditt lokallag finne på en morsom aktivitet for TV-aksjonen? 

TEKST: Hanne Brown, Regnskogfondet  /  FOTO: Ellen Hofsvang, Regnskogfondet

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging