Barnas klimapanel besøkte Kronprinsparet

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen hadde invitert de åtte miljøagentene i Barnas klimapanel til Skaugum for å høre mer om deres engasjement for å ta vare på naturen og bekjempe klimaendringer.

– «Alt var perfekt. Vi fikk tydelig sagt det barn fra hele landet mener», sa Emanuel (14) fra Barnas klimapanel fornøyd etter lunsjmøtet på Skaugum, hjemme hos Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.

Barnas klimapanel består av åtte miljøagenter fra ulike deler av landet. De videreformidler barn og unges meninger til politikere og beslutningstakere. Innspill og meninger fra barn og unge rundt omkring i Norge, oppsummert i Barnas klima- og miljørapport, ble tatt med og formidlet til Kronprinsparet. Har du et innspill du vil at Barnas klimapanel skal ta med seg? Send det inn her.

 

Nå har hele panelet for 2022 vært sammen fysisk i noen dager, for første gang siden de ble valgt i januar, - og samlingens høydepunkt var et besøk på Skaugum mandag 7. mars.

Kronprinsesse Mette-Marit ønsket velkommen til Skaugum, og alle rundt bordet fortalte kort om seg selv og hvorfor de har valgte å engasjere seg i klima og miljø. Flere av de åtte som sitter i Barnas klimapanel har vært engasjert i Miljøagentene i mange år og er veldig engasjert i flere store miljøsaker.

Alle som satt rundt bordet fikk servert lunsj med dessert og alle var enige om at det var veldig god mat. Kokken på Skaugum hadde laget skrei, som er en type torsk, og til dessert var det blåbærmousse.

Representantene fra Barnas klimapanel fortalte om hvor viktig det er med rettferdighet på tvers av landegrenser – at vi som bor i et rikt land som Norge har et ekstra ansvar. Og selv om ingen kan gjøre alt, kan alle gjøre litt. Barna sa de var villige til å gjøre en innsats i sine liv.

Barnas klimapanel ble også intervjuet av NRK og til journalisten fra NRK sa de blant annet at de følte at Kronprinsparet var veldig interessert i å snakke med de. Representantene fra Barnas klimapanel var veldig fornøyd med møtet. Du kan se saken på NRK Supernytt her.

Alle foto: Wanda Nordstrøm/Miljøagentene.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging