Det er FN som arrangerer klimatoppmøtet i Glasgow. Der skal politikere fra nesten hele verden forsøke å bli enige om hvordan vi kan slippe ut mindre klimagasser. Det er viktig for å nå målene i Parisavtalen om at temperaturen på jorda ikke skal stige med mer enn 2 grader, og helst bare 1,5 grader. I årene som kommer trengs det store kutt i utslippene av klimagasser, og landene må nå trappe opp innsatsen.
Barnas Klimapanel har tatt turen til Skottland og med seg i bagasjen har de Barnas Klima- og miljørapport. Rapporten er basert på innspill fra flere tusen barn i Norge. Barn over hele landet ønsker å begrense global oppvarming, ta vare på naturen, de er opptatt av solidaritet på tvers av landegrenser og generasjoner og er villige til å endre måten de lever på for å hjelpe klimaet og miljøet.
Har du et innspill til Barnas Klimapanel? Send det inn her.
På Klimatoppmøtet har Barnas Klimapanel gitt rapporten til mange politikere, slik at de får vite hva som er viktig for barn i Norge.
Josefine, Olivia, Milla og resten av Barnas Klimapanel snakker med Norges Klima- og miljøminister Espen Barth Eide. Han har lest rapporten.
Barnas klimapanel snakket med klimaforskere fra FNs klimapanel. De hadde møte på gulvet og fikk snakke med fire av de store klimaforskerne, som blant annet bidro til FNs klimarapport som ble publisert i august.
Benjamin og Josefine lytter til klimaforskerne. De fortalte at alle bidrag i klimakampen er viktige og engasjement er superviktig. Verden får til ting sammen og barn som snakker høyt hjelper!
Josefine, Milla og Ulrik blir intevjuet av TV2.
Olivia tar notater før et møte.
Hele Barnas Klimapanel på COP26. De kommer til å fortsette å mase på politikerne helt til de lytter. Barn og miljøagenter har rett til å si ifra!