Endelig skrivehelg for Barnas klimapanel!

Barnas klimapanel 2021 har hatt digitale møter siden de ble valg i januar, og nå i juni har de endelig møtt hverandre. Barna snakket med Erna Solberg, tok bilder og skrev på rapporten.

Hvert år samler de åtte representantene for klimapanelet innspill fra tusenvis av barn og unge i Norge og samler de i en rapport. Årets panel lager rapport som er klar til FNs klimaforhandlinger (COP26) i Glasgow i november i år. Rapporten skrives til politikere og andre beslutningstakere, slik at de kan høre på barn og barnas meninger.Lørdag 12. juni fikk barna i klimapanelet ha et kort, digitalt møte med statsminister Erna Solberg. Dina, leder av klimapanelet for i år, fikk delt ut fjorårets rapport til statsministeren i begynnelsen av året. Nå skriver de ny! Barna startet møtet med å fortelle litt om hva de har fått av innspill fra barn, som er bekymret for naturen og klimaet. De fikk også stilt en del spørsmål.

Emanuel fra Oslo synes det var fint at statsministeren tok seg tid til å ha møte med Erna Solberg – Det skulle egentlig bare mangle, sa han.

Klimapanelet var i Oslo en varm sommerhelg, så det ble heldigvis tid til litt isspising, klatring og pizzaspising innimellom all skrivingen. Barna skriver hele rapporten selv og velger ut sitater og innspill fra andre barn, selv om de også får litt hjelp fra ansatte i Miljøagentene.

Å være sammen for å skrive rapport har vært veldig spennende og interessant. - Endelig fysisk møte, vi har jobbet effektivt og det har vært veldig gøy, sa Ulrik om å ha møtt de andre på skrivesamlingen. Ane var også enig i at det var veldig gøy å kunne ha fysisk samling. - Til nå tror jeg at jeg har skrevet mest om natur og dyr, fortalte hun.

Josefine har også hatt en fin helg. – Det har vært veldig sosialt og lærerikt. I løpet av helga har jeg skrevet mest om klimaendringer og naturvern.

Bjørn Erik, organisasjonsagent fra Hovedkvarteret, sier at helga har vært en kjempeenergiboost! - Det er gøy å være sammen med engasjerte miljøagenter.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging