Klimatoppmøtet i Glasgow

Barnas klimapanel var i Glasgow i Skottland på klimatoppmøtet for å representere barn i Norge. Her kan du se bilder og lese om opplevelsen de hadde. 

8.-12. november var Barnas klimapanel på plass på FNs klimaforhandlinger i Glasgow i Skottland.

På dette bildet ser du Josefine (12 år) fra Trondheim, Ane (12 år) fra Lier, Milla (12 år) fra Florø, Olivia (13 år) fra Tromsø. Bak er Emanuel (14 år) fra Oslo og Ulrik (13 år) fra Fredrikstad. Den oransje brusen Olivia holder er en skotsk brus som heter Irn-Bru, som flere i Barnas klimapanel ble veldig glad i.

Her jobber Milla, Jakob, Olivia og Benjamin med å dele noe på instagram fra et møte. 

Milla (12 år) fra Florø skrev dette, etter at hun hadde kommet hjem fra Glasgow:

Den 8.-12. november var vi i Barnas klimapanel så heldige at vi fikk lov til å delta på cop 26 (klimaforhandlingene i Glasgow). Det har vore veldig lærerikt og utrulig spennande.

Vi var i Glasgow for å representere barn og unge si stemme i klimasaken. I Glasgow delte vi ut klimarapporten til for eksempel Espen Barth Eide som er klima- og miljøminister. Rapporten er skreve basert på innspel fra barn i heile Noreg.

Eg synest at høgdepunktet var når vi møtte urbefolkning fra Amazonas. Dei fortalte oss om korleis det var i Amazonas med klimaendringane og om likestilling i samfunnet deira.

Alt i alt har det vore veldig interessant og veldig gøy.

På bildet ser dere Barnas klimapanel sammen med to representanter fra urfolk i Amazonas-regnskogen i Brazil. Barna snakket om sin rapport og fikk delt ut den, mens urfolksrepresentantene snakket om hvordan de opplever miljø- og klimaproblemer der de bor i regnskogen. Siden Regnskogfondet hjalp miljøagentene med å få en tolk med på møtet, kunne barna snakke norsk, mens urfolksrepresentantene snakket portugisisk. 

Bærekraftsballen var selvsagt med til Skottland. Det er en fotball med bærekraftsmålene på, som Barnas klimapanel i flere år har samlet på signaturer på. Alle barna som har sittet i Barnas klimapanel har signert den. Her signerer Nara fra Brazil ballen. 

Her er Ane og Milla fra Barnas klimapanel inne på klimatoppmøtet. Det var strengt med munnbind hele tiden inne på området, på grunn av covid19-pandemien.

Ane er 12 år, fra Lier, og hun har skrevet litt om hvordan hun synes det var på klimatoppmøtet:

Vi fikk oppleve så mye forskjellig da vi var i Glasgow. Vi fikk snakket med mange forskjellige. Et av høydepunktene var nok å snakke med noen klimaforskere fra FNs klimapanel. Det var veldig gøy og vi fikk gitt dem klimarapporten vår. Alt i alt syntes jeg det var en kjempefin opplevelse og jeg er veldig glad for at vi fikk muligheten.

Det skjedde mye mens Barnas klimapanel var i Glasgow. Så du de kanskje på TV eller på Supernytt? Innslaget på NRK Supernytt kan ses HER og forklarer litt om hva klimatoppmøtet er og hvordan det gikk.

Nå er det mulig å stille til valget av Barnas klimapanel for 2022 - les mer her. I begynnelsen av 2022 må alle miljøagenter huske å logge seg inn for å stemme på de dere vil skal være i Barnas klimapanel neste år. Valget skjer digitalt på nettsidene til Miljøagentene. 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging