Miljøagent Ulrik møtte utviklingsministeren

Ulrik (11 år, snart 12) sitter i Barnas klimapanel og han var med på et arrangement i Sarpsborg, hvor utviklingsminister Dag-Inge Ulstein var og svarte på spørsmål.

Changemaker er en ungdomsorganisasjon som jobber med utviklingspolitikk og i år har de sommerleir på hjul! Torsdag 25. juni besøkte de Sarpsborg, som ikke er så langt unna Fredrikstad, hvor Ulrik kommer fra. Changemakers leder Embla hadde en samtale med utviklingsminister Dag-Inge Ulstein om hvordan koronaviruset og klimaendringer rammer de fattigste i verden og hva vi kan gjøre med det. Utviklingsministeren svarte også på spørsmål, blant annet fra Ulrik.

Dag-Inge Ulstein er utviklingsminister. Det vil si at han er i regjeringen og jobber med bistand og utviklingshjelp til fattige land. Norge er et rikt land og hjelper mange andre land. Det er de fattigste landene i verden og de mange menneskene som bor der som blir rammet hardest av negative konsekvenser, for eksempel klimaendringer og korona-pandemien. 

På arrangmentet var det også sol og TikTik-challenge (finn Changemaker Sarpsborg på TikTok hvis du vil se)! Hele arrangementet ble livestreamet og videoen ligger ute nå, så hvis du vil se Changemaker-lederen, utviklingsministeren og andre (Ulrik +++) snakke om koronapandemien, klimaendringer og spørsmål som er viktig for bærekraftsmålene, kan du se det her. Fra cirka 34 minutter ute i videoen kan du se Ulrik sitt spørsmål!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging