Møte med EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen

Tirsdag 19. mars møtte Agnes, Ulrik, Peter og Tora i Barnas Klimapanel lege og grunnlegger av EAT Foundation, Gunhild Stordalen. Agentene møtte Stordalen i ett av EAT sine kontorer i Kongens gate hvor de diskuterte miljø, tok bilder og morsomme boomerangs (artig bilde-app fra Instagram).

Miljøbevisste agenter
Møtet med Stordalen ble satt i gang ved at agentene ble spurt om hvem Barnas Klimapanel er og hva deres hjertesaker er. Saker som et bedre kollektivtilbud, olje og gass og teknologi var noen av temaene som energisk ble diskutert.

Savnet etter et bedre kollektivt tilbud utenfor byene er stort, og det er ikke alltid det er det beste valget dersom man skal komme seg fra A til B innen rimelig tid. På bakgrunn av dette ble de enige om at politikerne bør legge mer penger i det kollektive tilbudet slik at det blir lettere å ta miljøvennlige valg som å ta t-banen fremfor å bruke bilen.

Det ble også tatt opp at det er rart at det fortsatt brukes 29 milliarder kroner til forskning på olje og gass når fremtiden er fornybar energi. Det er også rart at det ikke er lett å finne tall på hvor mye som brukes til forskning på fornybar til tross for at politikerne sier at tallet skal øke.

Mat påvirker miljøet
Stordalen fikk også snakket om en av sine hjertesaker, og det er at mat også har store innvirkninger på miljøet. Stordalen mener at mat er den største grunnen til at regnskogen blir hugget ned. Hun sier også at vi må bli obs på hva vi kjøper med oss hjem ved at vi sjekker om varene inneholder ingredienser som er skadelig for naturen, som for eksempel palmeolje som finnes i veldig mye mat.

Stordalen og agentene ble også enig i at dersom man finner noe som gjør at folk blir en del av løsningen, så vil vaner som er blitt til rutiner lettere å endre.

Løsninger
En løsning som ble foreslått er at de tingene som er skadelig for miljøet bør bli dyrere, for er det slik at miljøskadelige ting er billig så fortsetter man å bruke det uten å tenke seg om. Blir det dyrere, så tenker man seg om og forhåpentligvis velger et bedre alternativ – for seg selv og naturen.

Stordalen sier også at det må bli lettere å velge rett, og da må vi komme frem til bærekraftige løsninger som alle har råd til – derfor må vi tenke helt nytt. Hun sier videre at det viktigste hver enkelt person kan gjøre hver dag er å tenke over hva man legger på tallerkenen.

Summert er det her snakk om tilrettelegging og handling – ikke bare fra politikerne men også hos hver enkelt person. På denne måten vil vi til slutt se at handling hjelper.


Spennende diskusjon mellom Agnes og Gunhild om klima og miljø.


Agentene og Stordalen poserer sammen med Miljøagentenes bærekraftsball som også ble signert.

Tekst: Helen Mehammer
Foto: Helen Mehammer

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging