11 - Fridays for Future

Dagens oppdrag nummer 11: Fridays for Future! Lag en plakat eller et slagord.

Dagens oppdrag

Dette er et oppdrag som passer ekstra godt på en fredag: Lag noe til Fridays For future! Få fram ditt klimabudskap, som kan brukes til en klimastreik. Du kan bestemme selv om du lager en skolestreikplakat, skriver et leserinnlegg, maler på et gammelt laken (husk å spørre om lov) eller lager en digital appell. Kanskje du vil spille inn en video? Hvis du velger å lage en plakat eller et banner, skriv ned ditt klimabudskap og bruk fine farger. Del det med venner og familie og send gjerne inn til oppdrag@miljoagentene.no!

Digitale skolestreiker
Greta Thunberg fra Sverige var den store initiativtakeren til skolestreik for klimaet, for omtrent et og et halvt år siden. I mars i fjor skjedde tidenes største klimamarkering i Norge. Barn og unge som vil gjøre noe bra for klimaet, og vil at politikerne skal ta ansvar, har streiket skolen for å vise tydelig at de er bekymret for fremtiden sin. Hver eneste fredag har det vært noen som markerer for klimahandling.

Nå er det digitale skolestreiker! Natur og Ungdom og Fridays for future arrangerer klimamarkeringer digitalt. Hver fredag oppfordrer de alle til å legge ut bilder av deres egne plakater, enten de er store eller små, og tagge de med #digitalskolestreik.

På grunn av koronaviruset så kommer det ikke til å være store samlinger for skolestreik i år. 24. april var tenkt som en rekke store arrangementer slik tidligere streiker har vært, men nå blir målet veldig mange små streiker. Her kan du lese mer om hva de som står bak skolestreikene i Norge tenker om skolestreiker og korona.

Marion (10 år) sin plakat!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging