15 - Drømmeskog

Dagens oppdrag nummer 15: lag din drømmeskog!

Dagens oppdrag

Er du glad i trær og skog? Og alle slags vesener som lever i trær og skog? Dagens oppdrag er å lage din egen drømmeskog! Eller kanskje hakkespettens drømmeskog? Du kan tegne, male, lage av kongler og kvister du finner ute, ting du har hjemme eller klippe og lime – du bestemmer! Ta bilde og og send til oppdrag@miljoagentene.no hvis du vil vise det fram til Miljøagentene!

Skogen og artene der
I dag har vi fått hjelp av WWF Verdens naturfond sin skogbiolog Trude Myhre til å lage dagens oppdrag, hun er veldig glad i skog og å gå på tur i skogen. Hun har tatt bildet over, som er fra gammelskog i Andebu i Vestfold og Telemark.

Visste du at halvparten av de trua artene i Norge lever i skogen? Artene sliter i mangel på gamle og døde trær, fordi det er slike trær de liker å spise i og leve i. Du har kanskje vært med og lage en fuglekasse? Slike kasser lager vi nettopp fordi det er mangel på gamle og døde trær som hakkespettene kan lage reirhull i. De klarer nemlig ikke å hakke hull i helt nye trær som er harde, det er lettere å lage hull i et gammelt og morkent tre, der treverket har blitt litt mykt.

Hakkespettene hakker ut en ny bolig til familien sin i et gammelt tre og hvert år vil disse fuglene ha nytt hus! Dermed blir det i en naturlig skog mange reirhull som andre fugler og dyr kan bruke når hakkespettene er ferdig med dem. Det er skikkelig bra gjenbruk. Men fordi vi mennesker bruker opp så mange av trærne og skogbruket dermed hogger skogene lenge før trærne blir gamle må vi altså hjelpe til med fuglekasser inntil vi har tatt vare på nok skog som kan få stå helt i fred og bli skikkelig gammel. Kanskje du har et gammelt tre eller en gammel skog i nærheten som du kan bidra til å bevare?

Bildet av hakkespetten på en stubbe er tatt av Bjarne Frantzen. Hvis du synes skog er spennende, kan du laste ned Miljøagentrapporten med tema skog her.

Drømmeskog

Søsknene Astrid, Erlend og Sveinung har sendt oss dette fine bildet og vant dagens oppdrag!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging