27 - Reptil

Dagens oppdrag nummer 27: lag en reptil!

Dagens oppdrag

Er du miljøagent? I så fall har du sikkert allerede fått Miljøagentrapporten i posten, om reptiler og amfibier. Dagens oppdrag er å tegne eller lage en reptil! Du kan gjerne være kreativ og finne på din egen reptil, men det er også gøy om du lager en ekte reptil. Hvis du ikke har fått Miljøagentrapporten i posten, så kan du bruke google til å lære mer om reptiler og finne en du vil lage. Reptilen på bildet er en slange som ikke finnes i Norge.

Krypdyr

Nå er det vår! Det er ikke bare fuglene som kvitrer mer nå. En rekke krypdyr kommer også fram fra vinterdvale. Krypdyr kan også kalles reptiler. Det kan være vanskelig å vite hva som skiller reptiler fra amfibiene. Reptiler og amfibier har dessuten et fellesnavn, de kalles herptiler. I Norge har vi 6 amfibiearter og 5 reptilarter. Vi har ingen store herptiler i Norge på grunn av det kalde klimaet.

En av de vi har i Norge er storsalamanderen (som egentlig ikke er så stor). Den har sovet et halvt år, og nå kommer den fram fra skjulestedet sitt for å leke i og rundt små tjern. Hvis du bor sør for Trøndelag, og særlig hvis du bor nært Oslofjorden, så kan du både se den og forsøke å fange den med håv. Men vær forsiktig, og slipp den ut igjen. Den er rødlistet, noe som betyr at den er truet. I Miljøagentrapporten kan du lese mer om krypdyr og hvordan vi kan ta vare på de.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging