3 - Batterijakt hjemme

Dagens oppdrag for 19. mars: Batterijakt hjemme

Vinner
Vinneren er Nora fra 4. trinn på Brekkåsen skole! Hun fant denne morsomme leken hjemme. 

I år måtte vi dessverre avlyse Batterijakten, noe som førte til mange skuffa batterijegere der ute. 

Hvem har sagt at du er nødt å til ha batterijakt på skolen? Hvorfor ikke ha arrangere batterijakt hjemme der du bor? Miljøagentene inviterer derfor alle (både 4. klassinger og alle andre!) til en Batterijakten-superspesial hvor du skal gå på jakt i hjemme. Les dagens oppdrag under videoen!
 

Resirkulere batterier
Hvis dere finner noen brukte batterier er det viktig å resirkulere dem på riktig måte. Batterier inneholder nemlig farlige stoffer som kadmium, kvikksølv, eller bly. Dersom de havner i naturen kan de skade miljø, dyr og mennesker. Derfor skal batteriene ikke kastes i vanlig restavfallet. For å resirkulere batterier må du levere dem til butikker som selger batterier, kommunale mottaksstasjoner eller mottak for farlig avfall. Hvis du lurer på noe så spør de voksne om hjelp.

Den lille batteriskolen
På nettsidene til Batterijakten kan dere lære mer om batterier og hvorfor det er viktig å resirkulere de. Der kan du blant annet lære om batteriet historie, gjenvinning og bruk av batterier. 

Under kan du se Stian sin hilsen til alle 4. klassinger som var med på Batterijakten:

Dagens oppdrag 
Gå på jakt i hjemmet og ta bilde av den rareste tingen du finner som går på batterier. Spør gjerne foreldrene dine om hjelp til hvor du kan lete. Husk å rydde opp etter deg når du er ferdig!

Ta et bilde av det du finner og send det inn til oppdrag@miljoagentene.no. Da er dere med på trekning av dagens premie.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging