32 - Lag noe fint av noe du har hjemme

Dagens oppdrag nummer 32: Lag noe gøy!

Teksten på bildet over betyr "Velg å gjenbruke".

Dagens oppdrag: Lag noe fint av noe du har hjemme

Vi har fått inn et flott forslag til Dagens oppdrag fra Vilde, nemlig å lage noe fint av noe du har hjemme. Send et bilde av det du har laget til oppdrag@miljoagentene.no innen midnatt 21. april så er du med i trekningen av en flott premie!

Som et eksempel vil vi vise frem forlovelsesringen som organisasjonsagent Bjørn Erik på Hovedkvarteret laget da han fridde til kona si. Den er laget av papiret på toppen av en champagneflaske!

Kanskje ikke veldig praktisk å ha på fingeren, men veldig sjarmerende! 
 

Gjenbruk
Uansett hvor miljøvennlige tingene vi kjøper er, så vil det være bedre for miljøet om vi lar være å kjøpe det! Har du tenkt på at nesten alt søppel en gang har vært noe nytt? Hvis vi kjøper mindre nytt, så blir det også mindre søppel. Hvis du arver eller kjøper brukt så bidrar du til gjenbruk. Det betyr at tingene brukes på nytt.

Det nest beste etter gjenbruk, er materialgjenvinning. Det betyr at deler av brukte ting brukes på nytt. For eksempel kan brukt plast smeltes om til ny plast og brukt papir kan bli til nytt papir. Men du kan også bidra til gjenvinning hjemme hos deg selv, ved å lage nye ting av gamle ting dere ikke skal bruke mer. I dagens oppdrag skal du finne materiell til å lage noe fint hjemme hos deg selv. Kanskje dere har noe som er ødelagt som du kan få lov til å forvandle til noe nytt og spennende? Eller ta en titt i plastsøppelen, papirsøppelen og restsøppelen.

Her kan du lese Miljøagentrapporten om gjenbruk. 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging