33  – Matens reise  

Dagens oppdrag 33: Sjekk ut hvor maten din kommer fra.

Dagens oppdrag
Hvor langt reiser maten før den havner på din tallerken? Fra andre siden av landet? Eller fra andre siden av verden? Dagens oppdrag er å undersøke hvor maten du spiser i dag kommer fra. Hvilken råvare har reist kortest av det du har spist i dag? Og hva har reist lengst?

I dagens oppdrag skal du forsøke å finne ut hvor langt maten din har reist for å komme til deg. Følg med på hva du spiser i løpet av dagen og les på produktene hvor de kommer fra. Tegn gjerne en tegning fra i landet som var lengst unna og send inn til oppdrag@miljoagentene.no, hvis du vil vise oss.

Matens reise  
Det er mange ulike ting vi kan gjøre for å bli mer bærekraftige i matveien. En ting som er lurt å tenke på er å spise kortreist mat. Kortreist mat er dyrket og pakket ikke så langt fra der det selges. Da trenger ikke maten å transporteres så langt, og det bidrar til at det blir mindre forurensing fra transport. Dette reduserer utslipp av klimagasser og andre skadevirkninger av transporten, som lokal forurensing og ulykker. Kortreiste poteter fra nabogården er mye mer miljøvennlig enn langreiste poteter fra Kypros. Det er dessuten lettere for oss å finne ut hvordan maten er produsert dersom den er lokal. Og så er det bra å støtte de lokale bøndene! Les mer om miljøvennlig mat i Miljøagent-rapporten om mat og sjekk ut klimakokkene for klimasmarte oppskrifter. 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging