34 - Trejakt

Dagens oppdrag for lørdag 25. april: finn en tresort!

Dagens oppdrag
Dagens oppdrag kommer fra Grete (11 år, fra Trondheim) som foreslår «Gå i nærområdet ditt og finn ut hvilke tresorter du har rundt deg.» Så dagens oppdrag er å gå en tur i nærheten av der du bor. Se på trærne, kan du navnet på noen? Hvor mange slag ser du, som du kan navnet på? Ta bilde av det fineste treet du finner og finn ut hva slags tre det er! Send bilde og navn på treet til oppdrag@miljoagentene i løpet av helga (før midnatt søndag 26. april) for å være med i trekningen av en premie.

Husk god avstand til folk du møter og vask deg godt på hendene når du kommer hjem!

Trær i Norge
Gran, furu og bjørk er de aller vanligste trærne i Norge og de finnes stort sett over hele landet. Vet du hvordan de ser ut? Kan du navnet på mange andre trær? Kanskje begynner noen av trærne der du bor å bli grønne igjen etter vinteren? Vi har mange trær i Norge, faktisk så tror man at det er ti millarder trær i landet vårt! Trær og skog er veldig viktige for naturen. Mange forskjellige arter lever der, samtidig som trærne spiller en viktig rolle i klimasammenheng. Trær og andre planter tar opp CO2 gjennom fotosyntesen.

For å finne ut hvilke treslag du har i nærheten, så kan du lese på denne nettsiden om treslag i Norge – også kan du spørre en voksen! Det er ikke sikkert de voksne vet navnet på alle trær heller, men kanskje dere greier å finne ut av det sammen.

Foto: Trude Myhre (av barskog i Buskerud)

Kommentarer

Agent Wanathon

Agent Wanathon
Gran

15:41 09.05.2020

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging