4 - Regnskogdyr

Dagens oppdrag nummer 4: lag et regnskogdyr!

Dagens oppdrag

Dagens oppdrag er å lage et regnskogsdyr (gjerne et som er utrydningstruet). Du kan velge om du vil male deg med ansiktsmaling, som Dina i videoen under, eller kanskje lage et dyr i plastelina eller trolldeig? Du kan også tegne eller male et dyr, eller lage det av kongler og pinner du finner ute. Alt er lov! 

Tips til utrydningstruede dyr er for eksempel orangutangen, sumatratigeren, borneoelefanten, fjellgorillaen, pilgiftsfrosken og malayabjørnen. Send oss gjerne et bilde av det du lager til oppdrag@miljoagentene.no, så kanskje vi viser det fram på nettsidene våre!

Regnskogen og livet der
Visste du at over halvparten av jordas planter og dyr lever i regnskogen?  Og det selv om regnskogen bare dekker 6 prosent av jordas overflate. De tropiske regnskogene ligger som et smalt grønt belte rundt jorda, og plante- og dyrelivet her har utviklet seg gjennom millioner av år. Nøyaktig hvor mange forskjellige arter som finnes i disse skogene vet vi rett og slett ikke, og forskerne oppdager hvert år nye dyr og planter. Før jul ble det for eksempel oppdaget en ny type ape i Amazonasregnskogen og hele ti nye fuglearter i regnskogen i Indonesia. 

Men når regnskogen hogges ned og ødelegges, blir det vanskelig for mange dyr å overleve. Se gjerne filmen under om Dina, som er redd for at sumatratigeren og andre dyr ikke vil finnes når hun blir voksen. Ødeleggelse av dyrenes leveområder, for eksempel for å lage plantasjer, åkre eller beitemarker, gjør at mange dyrearter i dag er utrydningstruet.  

Regnskogfondet er en organisasjon som jobber for å redde de største regnskogene som er igjen i verden, slik at alle som bor der fortsatt kan ha et hjem. Sammen med Miljøagentene prøver de å få alle barn og voksne til å forstå hvor viktig det er å bevare regnskogen.

Agnes sin neseape

Agnes (8 år) har vært miljøagent i to år og sendte oss denne fine neseapen!

Kommentarer

Agent Dyrevennen2012

Agent Dyrevennen2012
Dette oppdraget er super kult!????

12:05 20.03.2020

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging