5 - Miljømat

Dagens oppdrag 21. mars: lag et miljøvennlig måltid, for eksempel av rester i kjøleskapet

Vinner

Søsknene Alma (6 år) og Noah (8 år) vant lørdagens oppdrag! Gratulerer!

Dagens oppdrag

Dagens oppdrag er å lage lunsj eller middag til hele familien ved å bruke rester i kjøleskapet. Ta bilde og send det på e-post til oppdrag@miljoagentene.no innen midnatt 21. mars for å være med i trekningen for å vinne et miljøvennlig handlenett. Skriv gjerne et par setninger om hvilke matvarer du brukte og hva familien din synes om retten.

Restemat er miljøvennlig mat
Se hva du finner i kjøleskapet av rester fra tidligere måltider. Kanskje er det noe til overs fra taco kvelden i går? Eller er det litt av ris eller pasta igjen som nå står i en skål i kjøleskapet? Har dere noen grønnsaker som kanskje ikke se så riktig fristende ut lenger, men som ikke er så dårlige at de må kastes? Bruk opp restematen!

Ris eller pasta kan for eksempel godt stekes i panna eller bakes i ovnen, med litt ost på toppen blir det som regel alltid bra. Grønnsaker egner seg godt til å lage en grønnsakssuppe av. Vær kreativ og litt modig – smak deg frem.

Dersom du trenger litt inspirasjon for å komme i gang, sjekk ut alle de fantastiske oppskriftene fra Klimakokkene: https://www.klimakokkene.no/alle-oppskrifter/

Forrige utgave av Miljøagentrapporten hadde mat som tema, hele rapporten kan leses her.

Husk å vaske hender før du begynner og gjerne også en gang mens du lager mat.

PS. Har du lyst til å også dekke bordet pent så gjør gjerne det. Vi gleder oss til ditt bilde!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging