5 - Miljømat

Dagens oppdrag nummer 5: lag et miljøvennlig måltid, for eksempel av rester i kjøleskapet

Dagens oppdrag

Dagens oppdrag er å lage lunsj eller middag til hele familien ved å bruke rester i kjøleskapet. Ta bilde og send det på e-post til oppdrag@miljoagentene.no hvis du har lyst til å vise det fram til oss. Skriv gjerne et par setninger om hvilke matvarer du brukte og hva familien din synes om retten.

 

Restemat er miljøvennlig mat
Se hva du finner i kjøleskapet av rester fra tidligere måltider. Kanskje er det noe til overs fra taco kvelden i går? Eller er det litt av ris eller pasta igjen som nå står i en skål i kjøleskapet? Har dere noen grønnsaker som kanskje ikke se så riktig fristende ut lenger, men som ikke er så dårlige at de må kastes? Bruk opp restematen!

Ris eller pasta kan for eksempel godt stekes i panna eller bakes i ovnen, med litt ost på toppen blir det som regel alltid bra. Grønnsaker egner seg godt til å lage en grønnsakssuppe av. Vær kreativ og litt modig – smak deg frem.

Dersom du trenger litt inspirasjon for å komme i gang, sjekk ut alle de fantastiske oppskriftene fra Klimakokkene: https://www.klimakokkene.no/alle-oppskrifter/

Forrige utgave av Miljøagentrapporten hadde mat som tema, hele rapporten kan leses her.

Husk å vaske hender før du begynner og gjerne også en gang mens du lager mat.

PS. Har du lyst til å også dekke bordet pent så gjør gjerne det. Vi gleder oss til ditt bilde!

Vinner

Søsknene Alma (6 år) og Noah (8 år) sendte inn bilder av sine miljømåltider!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging