6 - Filmanmeldelse

Dagens oppdrag nummer 6: sett terningkast på en miljøfilm eller -serie!

Dagens oppdrag

Dagens oppdrag er å være filmanmelder. Se en miljøfilm og gi den et terningkast, mellom 1-6, hvor 1 er en dårlig film og 6 er kjempebra! Det er lov å se serier også. Send inn terningkastet ditt til oppdrag@miljoagentene.no innen midnatt søndag 22. mars for å være med i treningen om en liten miljøvennlig premie.

 

Miljøfilmer/-serier
Pocahontas er en Disney-film om Pocahontas som er ei jente fra urfolket i Amerika og hvordan hennes møte med engelskmannen John Smith var. Den handler både om kjærlighet, urfolk og hvordan det kan være når forskjellige kulturer møtes.

Min Nabo Totoro er en veldig fin japansk tegnefilm. Du møter Mei og Satsuki som flytter ut på landsbygda og blir kjent med skogens vokter Totoro. Den ligger på Netflix, for de som har det.

Wall-E er en animert om en robot som bor alene på Jorden. Jorden er ødelagt av overforbruk og forlatt av menneskene. På Jorden forsøker roboten alene å rydde opp i rotet vi mennesker etterlot oss. Filmen er en film om verdensrommet og forsøpling på én gang.

Andre filmer man kan sjekke ut nå er Istid-filmene, Avatar, Happy Feet, Free Willy, Den lille havfruen, Vaiana, Chicken Run, Erin Brockovich eller kanskje se Frost-filmene på nytt?

Vi kan også tipse om noen serier. Flukta frå Dyreskogen er en europeisk tegneserie som var veldig stor for over 20 år siden. Mange av oss voksne på Hovedkvarteret så den når vi var små. Flukta frå Dyreskogen ligger tilgjengelig på NRK. Jonahs dyreverden er også en serie som ligger på NRK. Den er ganske ny og handler om en gutt som drar med faren sin for å utforske dyr i jungelen. Ellers på NRK kan man se på Newton, Lemen – en liten gigant, Ekorn – en søt suksess, Dyreungenes første år eller Ut i naturen.

Dokumentarseriene Blue Planet og Planet Earth er også veldig fine, hvis man synes det er spennende å lære om planeten vår og dyreliv.

youtube ligger dokumentaren Make the World Greta Again om Greta Thunberg og hennes skolestreiker og miljøengasjement.

Elise (10 år) sin anbefaling:

"Jeg har sett en serie som heter: Line fikser maten. Den handler om miljøvennlig mat. Jeg vil gi den terningkast 6."

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging