9 - Resirkuleringspoliti

Dagens oppdrag nummer 9: sjekk resirkuleringen hjemme hos deg og lag en plakat med de nye symbolene for resirkulering!

Dagens oppdrag
Vær litt resirkuleringspoliti i dag! Se gjennom restavfallet hjemme og undersøk om du finner søppel som egentlig kunne blitt sortert i plastsøpla. Og sjekk at ikke matavfall har havnet i restavfallet heller. Eller kanskje det ligger papp eller metall i restavfallet?

Lag en resirkuleringsplakat, og bruk gjerne de helt nye symbolene for resirkulering. Du finner dem her.  Heng opp resirkuleringsplakaten din, slik at ingen sorterer søpla feil heretter. Hvis du vil vise fram hva du har gjort, kan du sende en e-post til oppdrag@miljoagentene.no der du sender inn ett bilde av din plakat.

Resirkulering
Mye emballasje skaper mye søppel og den mest miljøvennlige plasten, for eksempel, er den vi ikke bruker. Likevel er det vanskelig å ikke bruke plast i det hele tatt: Den finnes jo over alt! Når vi først har kjøpt noe av plast som skal kastes er det derfor viktig at den sorteres riktig, slik at den kan gjenvinnes og brukes til å lage nye ting!

Mye av plasten som produseres brukes til matemballasje – altså til å pakke inn mat. Du har kanskje sett det når du har vært i både matbutikken, veldig mange produkter er pakket inn i plast! Mange ting er til og med pakket inn to ganger. Når plasten først er kjøpt er det viktig at den havner i plastsøpla, og ikke i restavfall, matavfall eller andre steder. Da kan plasten, papiret, glasset og metallet gjenvinnes og brukes på nytt til å lage nye ting! 

Søk opp tingen du skal kaste på sortere.no hvis du lurer på hvor det skal kastes.

Send e-post til oppdrag@miljoagentene.no der du sender inn ett bilde av din plakat!

Plast

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging