Er du en tredjeklassing og synes forskning er kult?

Da passer det perfekt at Miljøagentene arrangerer en konkurranse denne høsten, som handler om energi og forskning! De Grønne Forskespirene er en konkurranse for tredjetrinn, som starter 17.oktober og varer til 30.november.

Det blir både morsomme eksperimenter og andre spennende oppgaver som skal løses. Klassen kan også vinne premier og besøk av Dennis Siva Lie!

Fortell læreren din om konkurransen, eller send en lenke til denne saken, slik at han eller hun kan melde på klassen.

TRYKK HER FOR Å MELDE PÅ DIN TREDJEKLASSE! 

NB: Det er bare lærere som kan melde på klassen sin. 

Energi får ting til å skje 

Forskning er ganske kult, for ved hjelp av forskning kan vi finne ut av nye ting, slik at verden går fremover. Man kan si at forskning er det som må til for at ting skal skje. Akkurat som med energi, som er det som gjør at noe skjer.

Visste du at nesten all energi kommer fra sola? Faktisk har både fornybar og ikke-fornybar energi sola som kilde. Er ikke det ganske spennende å tenke på?

I De Grønne Forskerspirene får dere prøve dere som ekte forskere og løse eksperimenter og oppgaver om energi.

Mange premier

Vi vil kåre tre heldige vinnerklasser som mottar 7500 kr hver til klassekassa. Pengepremien oppfordrer vi til å bruke på noe som kommer hele klassen til gode og oppmuntrer til videre miljøvennlig aktivitet.

Hvis klassen din ikke vinner hovedpremien, har dere fremdeles mulighet til å vinne en utmerkelsespris til hele 1000 kr!

Hvis dere vil, kan klassen også være med i trekningen om å vinne et besøk av Dennis Siva Lie. Han digger nemlig også forskning og vil gjerne hjelpe dere med et eksperiment.

Er eleven engasjert, kan læreren oppfordre elever til å gjennomføre hjemmeaktivitetene og sende bilde av utført eksperiment til forskerspirene@miljoagentene.no og vinne 1000 kr. E-posten skal eleven selv eller foreldre hjelpe med å sende for å være med i trekningen. Denne pengepremien er til enkelt elev og skal ikke ses i sammenheng med klassepremie.

Premieringen av hovedkonkurransen vil foregå i løpet av uke 49. Premieringen av individuell hjemmeaktivitet er gående til februar.

Alt dere trenger å gjøre, er å melde dere på og løse eksperimentene som publiseres på nettsiden til Miljøagentene. 

Alt at eksperimenter, undervisnings- og aktivitetsmateriell vil publiseres på her på miljoagentene.no. Deltakerne vil få beskjed om at materiellet er publisert på epost.

SE OVER ELLER TRYKK HER FOR INNMELDINGSSKJEMA

De Grønne Forskerspirene arrangeres i samarbeid med Fortum.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging