Forskerspirer vant besøk av Dennis Siva Lie!

Det var god stemning da 3C på Hebekk skole i Ski fikk besøk av Newtonhelten.

De Grønne Forskerspirene er en skolekonkurranse som vekker både forskerlyst og miljøengasjement hos elever over hele Norge. Klassene som deltar får gjøre mange morsomme eksperimenter, samtidig som de får viktig kunnskap om fornybar energi og grønn forskning.

Newtonhelten Dennis Siva Lie elsker disse temaene, og var derfor med på besøk til en av tredjeklassene som har deltatt på De Grønne Forskerspirene. 3C på Hebekk skole var så heldig å vinne besøk av Dennis.

I forkant av besøket trippet elevene i spenning. Noen fikk nesten ikke sove fordi de gledet seg så mye. Dennis er nemlig en mester i å kombinere viktig kunnskap med moro og gøy.  

I løpet av besøket fikk Dennis og elevene sammen utføre noen av eksperimentene i De Grønne Forskerspirene, og det var stor stas både for Dennis og barna.

Elevene fikk blant annet se hvor magisk vindenergi kan være. De fikk prøve seg på å få fart på seilbiler og å lage en ballongrakket med ballonger, hyssing og sugerør. Slik fikk elevene forsket på hvordan man kan lagre og utløse vindenergi. Dennis forklarte at når man fyller en ballong med luft, blir det veldig trangt for molekylene i ballongen. Molekylene vil ut så fort som mulig. Med en liten åpning vil luften skyte ut og dermed få ballongen til å bevege seg i motsatt retning av luften. 


Har du lyst til å teste eksperimentet selv? Her kan du se hvordan du lager ballongrakett! 

Dennis og elevene diskuterte også fornybar energi. Dennis forklarte hvordan denne energien fungerer og hvorfor det er så viktig at vi bruker mer fornybar energi og mindre fossil energi. 

Og det var ikke alt! Elevene hadde også sitt eget opplegg. På slutten av dagen viste de frem BliMe-dansen, som det var helt tydelig at de hadde øvd på.  

Alt i alt ble det en skoletime fylt av eksperimentering, læring og moro. Helt til slutt benyttet mange av elevene muligheten til å skaffe seg autografen til Dennis. 

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging