Vi følger 3A på reisen til å bli grønne forskerspirer

Miljøagentene besøkte Vålerenga skole. I første naturfagstime skulle lærerne Anne og Anne forklare hva energi er.

Å forstå hva energi er kan være ganske vanskelig. Til og med voksne har problemer med en så abstrakt ide, men lærene fra Vålerenga skole var godt forberedt. Elvene i 3A fikk mange eksempler på både fornybar og ikke fornybar energi. 

- Møtet på Vålerenga skole var kjempeinspirerende. Det var veldig morsomt å se hvor kunnskapsrike og engasjerte barna er når det kommer til energi og forsking, sier prosjektleder Julie Vestgren Pettersen.  

På slutten av timen skulle de tegne fornybare energikilder. Målet med første time på Vålerenga skole var å gi elevene et godt grunnlag og en bedre forståelse av hva energi er, og hva slags energikilder vi har.  

    3A tegner fornybare energikilder Foto: Bror Møgster

Det var flere av elevene som hadde gode eksempler på fornybare energikilder. Spesielt vannkraft var populært og læreren Anne hadde lyst til å dra ned til Kverner byen for å se på de store vannturbinene som er på utstilling.

Lærer Anne forklarte at når hun var liten, så brukte hun solen til å skrive. Med et stort forstørrelsesglass lagde hun nok energi til å brenne bokstaver på papir. Energi er ofte varmt, et godt eksempel er når man gnir hendene sammen. I 3A ble denne teknikken brukt for å illustrere at vi kan selv lage energi. 

Elevene viser frem til klassen tegningene sine. Foto: Bror Møgster

Over 10 000 elever er påmeldt og konkurransen slutter i desember. Vi kommer til å følge 3A fra Vålerenga skole gjennom kampanjen.

Neste fredag begynner elevene i tredjeklasse med solenergieksperimentet 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging