Albatrossen trenger vår hjelp!

Plasten i havet truer albatrossen.

KILDE: WWF.no  /  FOTO: Andrew Shiva Wikipedia Commons

 

En albatross kan leve til den blir rundt 60 år. I løpet av levetiden vil den ha reist flere millioner kilometer! Den kan bevege seg over store avstander på grunn av de kjempestore vingene sine og har lært seg å fly på en måte som ikke bruker så mye energi. Dette går ut på at den glir gjennom lufta i stedenfor å flakse med vingene.

Albatrossen tilbringer meste-parten av livet sitt på sjøen. Den elsker sjømat! Den spiser både blekksprut, fisk, krill, krabber, reker, hummer og andre krepsedyr. Den jakter ved å snappe opp mat som kommer opp til havoverflaten, men den kan også dykke ned i vannet. Noen albatrosser dykker gjerne ned til fem meters dyp for å få tak i maten.

Noen fiskemetoder truer albatrossene. Fuglene dykker etter fiskeagnet som brukes på linefiske og setter seg fast i kroken og drukner.

Søpla vår er også en stor trussel. Hvert år dør mange albatrossunger fordi de kveles eller forgiftes av plast og annet avfall fra mennesker. Foreldrene tror det er mat, og mater ungene sine med avfallet.

For å hjelpe albatrossen kan vi passe på å kjøpe sjømat som tydelig er merket som bærekraftig. Det er også viktig at vi kvitter oss med søpla vår på en miljøvennlig måte, slik at den ikke havner i sjøen. Ikke kast plast i do eller i
naturen. Resirkuler så mye som mulig!

Kommentarer

Agent Frøken Borealis

Agent Frøken Borealis
albatrossenkan ha plast i magen

08:20 03.06.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging