Verdens dyr: Asiatisk Elefant

En asiatisk hannelefant kan veie hele 5 tonn! Dermed er elefanten det største pattedyret som bor på land i Asia.

FOTO: Dennis Jarvis / Flickr

Elefanten liker seg for det meste i tropisk og subtropisk skog, og lever av planter. Dette kan de spise store mengder av hver dag, og de bruker snabelen for å plukke opp maten og føre den til munnen. Det hender at elefanten velter trær for å få tak i saftige kvister og løv som den har lyst på!

Elefanten er regnet som et veldig intelligent dyr, med svært god hukommelse. De lever ofte i flokker på 9–11 dyr, men de kan også være færre eller flere. Hvis en elefant i flokken dør, vender resten av flokken gjerne tilbake til stedet der den døde for å besøke knoklene til den døde slektningen sin.

Elefantflokken ledes vanligvis av den eldste hunelefanten. Elefanten går drektig i omtrent 22 måneder, og føder gjerne en ny elefantunge hvert tredje eller fjerde år. Elefantungene blir passet på av hele flokken, og det hender at flere enn mora dier ungen.

Fargen til elefanten varierer fra mørk grå til mørk brun med rosa flekker foran på kroppen. Den har store ører, som den kan vifte med for å kjøle seg ned. Den har god hørsel og godt syn, og er flink til å svømme. Noen elefanter har støttenner, men ikke alle.

Den asiatiske elefanten har en slektning i Afrika, nemlig den afrikanske elefanten. Disse har mye til felles, men også mange forskjeller. Den asiatiske elefanten er mindre enn den afrikanske, og har dessuten færre ribbein. Den afrikanske elefanten er ikke like truet som den indiske, men den er regnet som sårbar.

Den asiatiske elefanten er regnet som sterkt truet. Den største trusselen er at vi mennesker tar over større og større deler av leveområdene deres. Disse områdene blir brukt til å dyrke mat på, eller til andre ting. Og elefantene trenger store leveområder. Det er også mange asiatiske elefanter som drepes hvert år på grunn av at menneskene synes støttennene deres er så fine.
Det finnes rundt 30 000 ville asiatiske elefanter i dag.

KILDE: WWF
 

Kommentarer

Agent Espanol

Agent Espanol
Kult

19:51 15.05.2017

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging