Verdens dyr: Nebbdyr

Dette pattedyret legger egg, har hale som en bever og et stort nebb foran på hodet. Er nebbdyret det rareste dyret i verden?

Giftig
I tillegg lager nebbdyrhannen gift, noe svært få pattedyr gjør. Hannen bruker giften til å forsvare reviret sitt mot andre hanner. Det sies at vitenskapsmennene klødde seg i hodet da de oppdaget nebbdyret, for det var ikke helt enkelt å finne ut av hvilket dyr det var.

Kloakkdyr
I dag vet vi at nebbdyret tilhører en bitteliten orden av pattedyr som kalles kloakkdyr. Kloakkdyrene er de eneste pattedyrene som legger egg. Nebbdyrhunnen graver lange ganger i elvebredden, med en liten hule helt innerst. Der legger hun eggene sine, som klekkes etter 8-10 dager. Ungene får melk av moren og forlater hulen etter rundt 4 måneder.

Lik som andre pattedyr
Ellers har nebbdyret pels, som mange andre pattedyr. Det har svømmehud på beina og beveger seg lett gjennom vannet. Nebbet brukes til å grave frem godbiter som muslinger og snegler fra elvebunnen. I halen lagres fett til magrere tider.

Fredet
Nebbdyret holder til i skogene i Australia og Tasmania og er en art som er nær truet. Det lever mye av livet sitt i dammer og elver, og er derfor sårbar for vannforurensing og tørke. Nebbdyret er fredet, men vi må fortsatt passe på at vi ikke forstyrrer leveområdene til nebbdyret for mye.

Kommentarer

Agent Lotti

Agent Lotti
mit favorit dyr!!!!!!!

10:26 03.10.2019

Agent Fox

Agent Fox
sååååååååååååååå søt

18:56 02.09.2019

Agent Perta

Agent Perta
Ja veldig søt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21:19 06.08.2019

Agent Perta

Agent Perta
Ja veldig søt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21:19 06.08.2019

Agent SofaFela

Agent SofaFela
Åååååååååååååååååååååååå så søøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøt. Syn at så mange dyr dør

16:39 19.07.2019

Agent Kattepusen Kiki

Agent Kattepusen Kiki
Såååååååååå søt nebbdyr

07:15 19.07.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging