Verdens dyr: Trekenguru

Trodde du at alle kenguruer hoppet rundt på bakken? Tro om igjen! Her er en kenguru som er klatreekspert og trives best i trærne!

Denne kenguruarten ser ganske forskjellig ut fra det vi tenker på som “vanlige” kenguruer, altså de som lever på bakken. Trekenguruen har blant annet mye kortere bein i forhold til kroppen sin. Trekenguruen har også store klør, noe som gjør den til en god klatrer. Dessuten likner den litt på en liten bjørn! Men den bærer barnet sitt i en pung på magen, akkurat som en vanlig kenguru gjør.

Det finnes 14 arter av trekenguru og alle holder til i regnskogen i Indonesia, Australia og Ny Guinea. Favorittmaten er blader, ofte fra trærne. Men den kan også spise blader fra en rekke andre plantearter, også arter som er giftige for andre dyr. Den trives best med å slappe av høyt oppe i trekronene, gjerne 40 meter over bakken. Det sies at den kan godt tåle et fall på 10 meter!

Flere arter av trekenguruer er truet. De får heller ikke så ofte unger, derfor er de ekstra sårbare. Hovedårsakene til at de er truet er jakt og at de får stadig mindre leveområder. Menneskene hogger ned skogene og bruker områdene til gruvedrift og dyrking av mat.

KILDER: wwf.no, worldwildlife.org

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging