Verdens Truede dyr: Fiskerkatt

Fiskerkatten er et lite kattedyr som holder til i Sør- og Sørøst-Asia. Den elsker å bade og er en svært dyktig svømmer.

Kilder: Store Norske Leksikon, IUCN redlist, wikipedia

Fiskerkatten er et lite kattedyr som holder til i Sør- og Sørøst-Asia. Den er litt større enn en vanlig huskatt, og kroppen er kraftig med korte bein og kort hale. Pelsen er grå med svarte flekker.

Denne leopardkatt-arten lever i våtmarksområder som sumper og mangrover, og i nærheten av vann og elver. Den elsker å bade og er en svært dyktig svømmer. Fiskerkatten kan også svømme under vann, og den har til og med litt svømmehud mellom tærne.

Det er også i vannet den fanger yndlingsmaten sin, som blant annet består av fisker, frosker, slanger, krabber og kreps. Da sitter den gjerne ved vannet og snapper etter fisk med poten, eller den stuper rett ut i vannet og tar byttet sitt i munnen.

Les mer: Visste du at gaupa er det største og eneste kattedyret som lever vilt i Skandinavia?

Bestanden av fiskerkatter er synkende. Den viktigste årsaken til dette er at leveområdene ødelegges. Våtmarksområdene tørkes ut eller oversvømmes som følge av klimaendringer, eller de hugges ned for å brukes til jordbruk. Fiskerkatten står oppført som sårbar på IUCNs rødliste i dag.

IUCNs rødliste

IUCN står for International Union for Conservation of Nature. De har utarbeidet en liste over dyr og planter i verden som er trua av utryddelse, eller er veldig sjeldne. Det er nesten som den nasjonale rødlista vi har i Norge, bare at den gjelder for hele verden.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging