Hva med CO2 og klima?

Det er en ting til med denne energien. Problemet er ikke bare det at vi bruker opp all oljen og gassen, det er også det at vi slipper ut CO2. Når vi brenner olje og gass, og det må vi for å skape energi, frigjøres det karbon (C). Og når karbonet møter oksygenet som er i lufta, dannes det karbondioksid, bedre kjent som C02.

CO2 er egentlig ikke farlig for naturen i det hele tatt. For eksempel er det CO2 i planter og i den lufta som kommer ut av munnen vår. Og vi pustet jo lenge før vi begynte å kjøre bil og lage strøm.

Men nå er det blitt for mye CO2. Vi har kjørt så mye bil og laget så mye strøm at mengden CO2 har økt kraftig. Gasslaget som ligger rundt jorda, i atmosfæren, blir derfor tykkere. Når varmen fra sola kommer ned på jorda, slipper den ikke så lett ut i verdensrommet igjen, og hele kloden blir varmere. Det er det som kalles global oppvarming.

Vi kaller CO2 for en klimagass fordi den påvirker været vårt. Klimaproblemet er altså at jorda blir altfor varm hvis vi ikke slutter å slippe ut så mye CO2.

Kommentarer

Agent Frida

Agent Frida
Enig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10:06 20.06.2017

Agent Espanol

Agent Espanol
Vi må kjøre mindre !

19:39 15.05.2017

Agent Espanol

Agent Espanol
Vi må kjøre mindre !

19:38 15.05.2017

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging