På tur med Miljøagentene til Kroken, Lillehammer!

kl. -
Kroken, Lillehammer
Hvem har tråkket her? Hvorfor lukter det tiss av denne hula? Og hvilket dyr setter størst og flest spor i naturen? Bli med ut for å jakte på spor og sportegn

Bli med biolog Joe ut en dag for å jakte på spor og sportegn fra skogens beboere. Du lærer å gjenkjenne noen vanlige dyrespor, og hvordan vi gjennom litt detektivarbeid kan finne eieren av ukjente spor. Finner du et sportegn i skogen?


Plan for dagen:
10:00-10:40 - Velkommen og introduksjon til dagen. 
                           Spor og sportegn. Hva er det? Og hvor finner vi dem?
                           Artsjakt og registrering av arter. Hvordan gjør vi det a? Og hvorfor i alle dager skal vi registrere arter?
10:40-12:00 - Miljøagentene på ekspedisjon. Vi leter etter spor, sportegn og spennende arter i skogen
12:00-13:00 - Lunsj og frilek
13:00 -14:00 - Vi går gjennom hva vi har funnet i skogen.
14:00-14:30 - Hvilket dyr lager flest spor i skogen? Sporfri ferdsel i naturen.

Vi møtes ved den lille skogkoia Krokbua i Lillehammer. Det er et lite stykke å spasere inn fra parkeringsplassen og vi møter dere på plassen ved koia. Link med beskrivelse og veibeskrivelse her: https://ut.no/hytte/101056/krokbua 
Link til kart: https://ut.no/hytte/101056/kart#10/61.1229/10.516 
 

OPPMØTE
Dato: 18. oktober
Tidspunkt: 10:00 
Sted: Lille skogkoia Krokbua i Lillehammer.
Ta med: Matpakke og klær etter været. Vi tenner bål dersom været tillater det, men det er viktig at alle kler seg godt for å ikke fryse.
Ta med hvis du har: Noe å ta bilder med, skriveblokk
Biolog: Joe Partyka
Kontakt: 46429544

PÅMELDING
Det er plass til 28 personer på dette arrangementet, og det fylles opp fortløpende. Alle barn må komme sammen med en voksen som har ansvar for barnet. 

Frist: 15. oktober

Send epost til marte@miljoagentene.no Påmeldingen må inkludere fult navn på alle som skal delta, alder på barna som skal delta, telefonnummer til den voksne som er med. Dersom det er en annen voksen enn foresatt som skal bli med (f.eks. bestefar) må også fult navn, epost og telefonnummer til barnets foresatt opplyses om. Voksne som følger har selv ansvar for barna. 

Det er viktig at dere ikke møter opp dersom dere opplever forkjølelsessymptomer. Vi ber også alle foresatte som er med om å ta ansvar for at egne barn og hjelpe til å holde tilstrekkelig avstand til andre, slik at biologene i størst mulig grad kan konsentrere seg om det faglige.

Det koster ikke noe å delta, men den enkelte må selv komme seg til oppmøtested.

For spørsmål om selve arrangementet ta kontakt direkte med biologen. Har du andre spørsmål, ta gjerne kontakt med Marte på marte@miljoagentene.no

                                              

Dette er en av flere turer som arrangereres som et sammarbeid mellom Miljøagentene og Lei en biolog. Arrangementene er økonomisk støttet av Miljødirektoratet. 

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging