Hva er et lokallag?

Å jobbe for natur og miljø er gøy, men det er enda morsommere og enklere å gjøre det sammen med andre! Å ha et lokallag gir dere muligheten til å være med miljøengasjerte venner og ha miljøaktiviteter i nærområdet. Det er i lokallagene alt det morsomme skjer!

Hva er et lokallag: Det å være et lokallag i Miljøagentene kan gjøres på ulike vis – avhengig av hva barna og frivillige voksne selv ønsker og har tid til. For å være et lokallag i Miljøagentene må dere minst ha én aktivitet i året, i tillegg til årsmøte. Det er altså mulig å gjøre det akkurat så stort eller lite som man selv ønsker. 

Hvordan starte et lokallag: For å starte et lokallag må vi ha et oppstartsmøte, der velger vi et lokallagsstyre med en voksenkontakt. Ta kontakt med noen på Hovedkvarteret om du har litt lyst til å starte et lokallag. Vi hjelper til med å finne ut akkurat hvordan vi bør gjøre det der du bor. Send en epost til post@miljoagentene.no.

Voksenkontakt: Som voksenkontakt hjelper man barna i lokallagsstyret med å gjennomføre det medlemmene ønsker, og man har ansvar for eventuell lokallagsøkonomi. Lokallagene kan få støtte til aktivitetene de ønsker gjennom Frifondsordningen, som administreres på Hovedkvarteret, så det er mulig å få til veldig mye hvis man har lyst.

Lokallagsstyre: Flere av lokallagene i Miljøagentene synes det er bra å velge en voksenkontakt som har det overordnede ansvaret, en (eller flere) voksne medhjelpere og en kasserer som hjelper til med det økonomiske. I tillegg bør det fortsatt velges styremedlemmer blant barna i lokallaget. 

Vil du lese enda mer om hva det vil si å være et lokallag i Miljøagentene se vår Organisasjonshåndbok.

 

 

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging