Miljøagentdagen - frivillighetens år 2022

Hele Norge

Verden trenger flere miljøagenter! 7. mai i Frivillighetens år blir en dag for feiring av miljøet, engasjement og barns framtid. Miljøagenter og lokallag over hele landet skal markere dagen gjennom miljøvennlige aktiviteter for barn.

Vår dag - Miljøagentdagen

Lørdag 7. mai skal Miljøagentene feire Miljøagentdagen. Hvordan den skal feires er helt opp til hver enkelt miljøagent - og lokallag oppfordres til å arrangere åpne aktiviteter for barn. Hvis du ikke har ditt eget lokallag, kan du for eksempel bruke dagen til å forsøke og verve en venn, lage en miljøagentplakat, spise restemat med venner eller ha en annen miljøvennlig aktivitet sammen med familie eller venner.

For lokallag - bli med på Miljøagentdagen!

Hovedkvarteret håper at flest mulig lokallag vil ha en miljøvennlig aktivitet for barn på Miljøagentdagen og invitere barn i nærmiljøet, både de som er miljøagenter fra før av og de som ikke er det! Sammen vil en felles markering av Miljøagentene gjøre organisjonen og de forskjellige aktivitetene til miljøagenter lokalt gjøre oss synlig. Lokallag kan få støtte til å gjennomføre aktiviteter, gjennom Frifond. Når dere har bestemt hva dere vil gjøre, send en mail til Hovedkvarteret, så kan vi lage et arrangement i kalenderen på miljoagentene.no.

Forslag til aktiviteter for lokallag:

  • Nabolagsmarked: 7. mai er samme dag som det skal være lokale marked for å bytte ting og klær, i samarbeid med Naturvernforbundet og Vellenes fellesorganisasjon. Kanskje dere vil ha nabolagsmarked som deres aktivitet på Miljøagentdagen?
  • Søppelrydding: Miljøagentene er kjent for å rydde søppel og det er en fin aktivitet som både store og små kan være med på! Å rydde på en strand er kjempefint for å bidra til kampen mot marin forsøpling, men man kan også rydde i bymiljøer. Søppelrydding kan kombineres med mange forskjellige aktiviteter, kos med mat eller quiz.
  • Naturdag: Å invitere barn, venner og familie med på en turdag kan være en kjempefin måte å feire Miljøagentdagen på. Linken har flere tips til forskjellige aktiviteter som handler om natur. Kanskje noen tilogmed vil overnatte ute?

Frivillighetens år

Frivillighetens år 2022 skal feire Norges viktigste lagarbeid! Alle lag, foreninger, frivilligsentraler, kommuner og andre samarbeidspartnere inviteres med til å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse og til å få flere med! Miljøagentene er avhengige av frivillige voksne og barn, og i 2022 skal engasjementet feires.

Det skal skal markeres fra nord til sør, på digitale og analoge flater og i både fysiske og digitale arrangementer. Vi gleder oss til å feire frivilligheten. Uten den stopper Norge opp!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging