Miljøvennlig adventstid

Dagene blir mørkere og snart kommer vinteren for fullt! Det betyr også at det blir jul, snart ferie og mye kos. Miljøagentene har flere tips til hvordan du kan gjøre adventstiden litt mer miljøvennlig.

I følge DNB planla nordmenn å bruke omtrent 13.000 kroner i gjennomsnitt på julefeiringen (tallet er fra 2019)! Det er veldig mye penger. Pengene går til alt i forbindelse med jula, særlig gaver, men også mat, pynt og andre ting.

Alt vi kjøper, krever ressurser. Energi blir brukt når ting blir laget, man bruker materialer fra naturen og på vei hjem til deg så slipper det ut klimagasser. Det er ikke bra for miljøet og naturen. Vi bruker så mye av verdens ressurser at vi burde hatt 1,6 jordkloder! Og vi har bare 1. Heldigvis er det slik at dette skjer på grunn av mennesker. Og det som skjer på grunn av mennesker, det kan mennesker også endre.

Derfor har Miljøagentene noen gode tips til miljøagenter og andre som er opptatt av å leve litt miljøvennlig:

Temaene ble stemt fram av Barnas klimapanel i 2020. Kanskje du har noen gode tips som passer til disse temaene? Send oss en mail på post@miljogantene.no og tips oss!

 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging