Oppdrag: lag miljøvennlig julepynt og gaver!

Miljøagentene vil bidra til at julepynten og alle julegavene er så miljøvennlige som mulig - og her får du tips som er lure hvis du skal ha juleverksted.

Det er 2. søndag i advent og julen nærmer seg med stormskritt. Mange er sikkert allerede godt i gang med å pynte hjemmene sine og planlegge julegaver. Det er veldig koselig, men forbruket i jula kan fort bli veldig høyt og det er viktig å passe på at julekosen ikke går utover planeten vår. Heldigvis er det kjempeenkelt å pynte på miljøvennlig vis og gi bort gaver som viser omtanke for både personen som mottar presangen og for miljøet.

Bildet er fra Lier-agentene, som lagde kunst og forskjellige ting av brukte materialer.

Dette kan du gjøre ved å arrangere et miljøvennlig juleverksted! Få med hele familien på verkstedet og la kreativiteten løpe løpsk! Her kan du lese om da Miljøagentene på Veitvet arrangerte miljøvennlig juleverksted.

  • Pynt med det naturen har å by på! Lag julekongledyr eller julekrans av kongler og nøtter du finner i ute, her er det bare fantasien som setter grenser. PS: Her kan det være lurt å ha litt ståltråd på lur, som du kan bruke for å surre alt sammen. 
  • Bruk avfallet til å lage fin pynt. Bruk for eksempel utbrente telysholdere til å lage vakre stjerner eller doruller til å lage nisser.
  • Pakk inn julegavene i gammelt avispapir, gråpapir eller kanskje noen tøyrester man har liggende. Pynt med hyssing, kvister, kongler og andre fine ting man kan finne i naturen.
  • Pynt et tomt syltetøyglass, hermetikkboks eller lignende med det du finner ute i naturen eller noe du allerede har liggende hjemme. Kanskje du har noen perler, noen fine bånd, skjell du har funnet på stranda eller kongler du har funnet i skogen. Fyll opp med godteri, pepperkaker eller annen snacks du har lagd selv. Se andre morsomme julegavetips fra Miljøagentene her.
  • Gi bort noe brukt! Gå på skattejakt i skuffer og skap, i boden og på loftet. Ofte har vi veldig mye liggende vi ikke bruker lenger, men som fremdeles er gode som gull etter en liten reparasjon. Kanskje har du en leke som trenger et lite malingsstrøk, en bok som trenger et nytt omslag eller en deilig vinterjakke som har blitt for liten, som du kan brodere morsomme merker på.
  • Lag et grønt gavekort! Det kan for eksempel være gavekort på å vaske vinduene, gå tur med hunden, lage middag eller noe hyggelig man kan gjøre sammen. Det morsomste er selvfølgelig å lage selv, men du kan også laste ned Miljøagentenes grønne gavekort her.

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging