Oppdrag: skriv en miljøvennlig ønskeliste!

Bruk litt tid på å tenke over hva du ønsker deg til jul og skriv en miljøvennlig ønskeliste.

Julen er den fineste tiden vi har sammen med familien og venner. Nå blir julen nok litt annerledes i år og vi håper at alle får en trygg og miljøvennlig jul. Mye av tiden i advent går til å planlegge hva man ønsker seg i form av julegaver. Kan man ønske seg noe uten at det belaster miljøet? Følg Miljøagentenes tips for å gjøre ønskelista di miljøvennlig!

Her er det noen lure tips for hva du kan skrive ned på DIN miljøvennlige ønskeliste:

  • Skriv en ønskeliste med ting du VET du trenger 
  • Ønsk deg brukt! For eksempel fra Finn.no, bruktbutikker eller kanskje du kan arve
  • Ikke ønsk deg ting i plast 
  • Ønsk deg ting som du kan bruke i mange år 
  • Ønsk deg opplevelser! Kinobilletter, klatrepark, tur til et spennende sted 

Husk: heng ønskelista di opp på et synlig sted eller send den til julenissen!

Miljøagent Adam har allerede mange leker og i år vil han ha miljøvennlige ting på ønskelista si! Miljøet blir belastet hvis man kjøper mye man egentlig ikke kommer til å bruke. Det er derfor det er lurt å se på ting man har hjemme før man ønsker seg noe nytt.  

Julen er en fin høytid vi markerer verden over hvert år, men det er også mye forbruk som er tilknyttet høytiden. Vi vil gjøre det mest mulig koselig for hverandre og tanken er å gi mye kjærlighet – gjerne i form av gode opplevelser eller gaver. Dette høres ut som en oppskrift for en hyggelig julestemning.  Gjennomsnittlig har et norsk barn rundt 600 leker hjemme. Mange av lekene er utrolig dyre og blir kanskje brukt bare 1-2 ganger. Det finnes mange der ute som kaster de brukte lekene sine fordi de tror at dette ikke kan brukes av andre. noen kaster sine klær, ski utstyr, skøyter, skateboard og elektronikk fordi de ikke kjenner godt nok til effekten av å selge og kjøpe brukt. Det er mye man kan unngå ved å kjøpe brukt.

Julen er en fin tid å ønske seg noe nytt, men det er også viktig å ta vare på det viktige med julen - og det er kanskje ikke gaver?   

Kos deg med å skrive en miljøvennlig ønskeliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging